Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun Microsystems: új alaptechnológiák hálózati szolgáltatásokhoz

Laptop

Sun Microsystems: új alaptechnológiák hálózati szolgáltatásokhoz

Új Java Enterprise System, Java Desktop System; valamint dinamikus file-rendszer a Solaris-on.

Java Enterprise System 2004Q2

A Sun Microsystems bejelentette, hogy már hozzáférhető a Sun Java Enterprise System 2004Q2. A SPARC és x86-os berendezéseken – köztük a Xeonra és AMD Opteronra épülő gépeken – futó Solaris operációs rendszeren már rendelkezésre álló Java Enterprise System legfrissebb kiadása immár a Linuxot is a támogatja. A Sun azt tervezi, hogy a későbbi kiadásokban a Java Enterprise System Windows és a HP-UX rendszereken is futni fog.

A Sun a kormányzatok és területi önkormányzatok számára új, az állampolgárok számát alapul vevő éves előfizetéses árképzési modellt is kidolgozott a Java Enterprise Systemre vonatkozóan. Az árak évente állampolgáronként 0,33 és 1,95 dollár között változnak, és két tényezőt vesznek figyelembe: a vonatkozó kormányzati entitás polgárainak számát, és az ország fejlettségi fokát az ENSZ gazdasági és társadalmi ügyekért felelős szervezetének besorolása alapján. Ez az első olyan alkalom, amikor egy cég teljes szoftveres hálózati infrastruktúra-rendszert kínál a világ kormányzatainak a digitális szakadék felszámolásához.

A Java Enterprise System 2004Q2 már letölthető, és általánosan kapható lesz közvetlenül a Sun-nál és a Sun iForce partnereknél.

Java Desktop System 2

A Sun Microsystems bejelentette a Sun Java Desktop System második kiadásának megjelenését, amely új automatikus frissítési és integrált asztali felügyeleti funkciókkal rendelkezik – ezzel is csökkentve a biztonsági kockázatot és a teljes élettartamra vetített összköltséget (TCO). A Java Desktop System 2 integrált felügyeleti eszközei többféle módon is csökkentik a széttagolt asztali környezetek költségeit és bonyolultságát:
– megadhatók az egyének, csoportok vagy a teljes szervezet irányelvei és beállításai, lehetőséget nyújtva a felhasználók asztali rendszereinek zárolására
– a rendszerfrissítések és javítások automatikusan szétoszthatók a szervezet minden Java asztali rendszerére, egy központi helyszínről
– lehetővé teszi távoli asztali erőforrás-kiosztási, felügyeleti és szoftverfrissítési feladatok végrehajtását, a függőségek vizsgálatát, a rendszer állapotának figyelését és az információvagyon felügyeletét
– időlegesen átvehető a távoli asztali rendszerek fölött az ellenőrzés a hibaelhárítás egyszerűsítése érdekében (desktop sharing)

A Sun Java Desktop System 2 már megvásárolható a Sunnál és iForce-partnereinél.

Dinamikus file-rendszer a Solaris 10 operációs rendszeren

A Software Express program keretében a Solaris 10-en rendelkezésre álló dinamikus file-rendszer (Dynamic File System) az iparág egyetlen öngyógyító, önmagát felügyelő operációsrendszer-technológiája, amely 16 kvadrilliószor (milliárd milliárdszor) nagyobb kapacitást biztosít, mint a jelenlegi 64 bites file-rendszerek, és gyakorlatilag korlátlan méretezhetőséggel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés