Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új chipkészletek a SiS-től

Laptop

Új chipkészletek a SiS-től

A távol-keleti gyártó bejelentette legújabb, Pentium 4 és Athlon 64 processzorokhoz készített, noteszgépekbe szánt chipseteit.

A SiS bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomban kaphatóak legújabb chipkészletei. A SiS656 az Intel Pentium 4 processzorához, a SiS756 pedig az AMD Athlon 64 lapkájához készült, illetve a gyártó közzé tette SiS965-ös déli hídjának specifikációit is. A noteszgépek számára alkotott chipsetek a legújabb funkciókat is magukba foglalják, nyilatkozta a gyártó. Többek között támogatják a DDR mellett az 1,8 voltos tápfeszültségű DDR2 memóriastandardot, ebből akár a még csak tervezőasztalon létező 667 MHz-es típusokat is képes (lesz) egy ilyen chipkészletet tartalmazó alaplap magába fogadni.

Szintén újdonság, hogy a lapkák fel lettek készítve a mostanában megjelenő PCI Express kártyák kezelésére is. A már kiszolgált AGP szabványt leváltani hivatott új I/O standard nagyobb teljesítményt nyújt kisebb csatlakozási felületen. Mindkét chipkészlet támogatja a PCI Express x16-ot, mely a ma elterjedt AGP-hez képest kétszer nagyobb sávszélességet kínál. Ehhez kapcsolódik a SiS egy másik újdonsága: az az energiakímélő megoldás, mely a PCI Express interfészt azonnal lekapcsolja, ha az nincs használatban, ezzel csökkentve a noteszgép akkumulátorában tárolt töltés felesleges fogyasztását.

A déli híd négy SATA portot támogat, melyek révén (elvileg) elérhetővé válik az akár 250 MB/s-os adatátviteli sebesség is. A soros ATA csatlakozó használatának előnye a párhuzamossal szemben, hogy sokkal kisebb helyet igényel: egy szabványos PATA portnak csak mintegy nyolcadát teszi ki az új technológia.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés