Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM Workplace – új szoftvermodell

Laptop

IBM Workplace – új szoftvermodell

Az IBM által bemutatott köztesszoftver (middleware)-alapú modellje a webes számítástechnika és a hagyományos asztali PC-s környezet jellemzőinek ötvözésével kínál egységes, az eddiginél rugalmasabb és biztonságosabb módszert az üzleti alkalmazások és adatok eléréséhez, megosztásához és kezeléséhez.

Az IBM új, szerver által felügyelt kliens-modellje segítségével a vállalatok központilag kezelhetik, oszthatják el és szükség szerint azonnal a megfelelő klienseszközhöz rendelhetik fontos üzleti alkalmazásaikat és adataikat. A támogatott kliensek között a hagyományos asztali gépek és laptopok mellett például az eladáshelyi terminálok, a PDA-k és a mobiltelefonok is megtalálhatók. Az új szoftverkomponens-technológiák révén az IBM a webes alkalmazások alacsony teljes rendszerköltségével és azonnali bevethetőségével tudja ötvözni a hagyományos PC-szoftverek gazdag funkcionalitását. Így az ügyfeleknek többé nem kell különálló és eltérő alkalmazásokkal bajlódniuk a Weben és asztali gépükön – az előnyöket egységes kliensmodell keretében vehetik igénybe.

Az IBM szoftvermodellje – az asztali gépektől és a laptopoktól kezdve a PDA-kon és a mobiltelefonokon át a beágyazott rendszerekig – sokféle kliens menedzselését biztosítja a vállalatok számára, és az új és meglévő alkalmazásokat illetve adatokat valamennyi eszközön keresztül elérhetővé teszi. Ily módon a felhasználó tér- és időbeli korlátok nélkül, szinte bármilyen klienseszközt (és operációs rendszert) választhat a kommunikációhoz, vagy a fontos üzleti információk eléréséhez és kezeléséhez. Ez a lehetőség pedig ösztönzi egy olyan jövőbeni környezet kialakulását, ahol a felhasználók különböző – tetszés szerint hálózatra csatolt vagy onnan leválasztott – eszközöket használnak munkanapjuk egyes szakaszaiban a fontos információk eléréséhez, az üzleti alkalmazások futtatásához, valamint a kollégákkal, ügyfelekkel és üzleti partnerekkel folytatott együttműködéshez.

Az IBM nyílt köztesszoftver-megoldása a Windows, UNIX, Linux és a kimondottan vezeték nélküli és beágyazott eszközökhöz szánt operációs rendszereket (például Symbian) támogatja. Várhatóan a Mac OS is még az idén felkerül a támogatott környezetek listájára. Az IBM kliens-menedzselési modellje igazán együttműködő megoldás, hiszen számos ˝vastag˝ kliensen futó alkalmazást is támogat (így az asztali gépek produktivitásnövelő szoftvereit.

Az IBM új szoftverkörnyezetének elemei: Lotus Workplace szoftver, amely sokféle, szerver által felügyelt produktivitásfokozó funkcióval (e-mail, azonnali üzenetátvitel, dokumentumkezelés, csapatmunka) növeli az együttműködés hatékonyságát; a kliensek ezreinek központi adminisztrálására képes Tivoli szoftver (kliens-hozzáférési, -telepítési, -frissítési funkciókkal, a számítástechnikai erőforrások igény szerinti klienshez rendelésének képességével); WebSphere Portal szoftver – ˝egykapus˝ megoldás a felhasználókkal, alkalmazásokkal és különböző tartalmi elemekkel bonyolított személyes interakciókhoz; beépített, szerver által felügyelt biztonsági, ügykövető, valamint alkalmazás-felügyeleti és adatkezelési képességek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés