Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fujitsu legújabb Centrino-s notebookja

Laptop

A Fujitsu legújabb Centrino-s notebookja

Az Intel nemrég indította útjukra a Dothan magos processzorokat, ezek egyik első alkalmazója a Fujitsu-Siemens.

A gyártó Lifebook E8010-es noteszgépe Centrino technológiára építkezik: 855GME chipkészletéhez tartozó alaplapja az Intel legújabb, megnövelt gyorsítótárral és nagyobb teljesítménnyel bíró Pentium M processzorának egyikét fogadja magába. A 745-ös kódjellel illetett lapka órajele egyébként 1,8 GHz. Operatív tárára sem lehet panasz: 1 GB-nyi PC2700-as DDR SDRAM-ot szerelt be a gyártó (maximális kapacitása egyébként ennek a duplája).

15 colos LCD-vel rendelkezik, melyen 1400×1050 pixel (SXGA+ felbontás) megjelenítésére képes. Ezt a kanadai Atinak is köszönheti: a gyártó Mobility Radeon 9700-as típusa kapott helyet a noteszgépben; a videovezérlő 64 MB-nyi saját DDR SDRAM felett rendelkezik. Percenként 4200 fordulatot megtenni képes lemezekkel ellátott winchestere 80 GB-os kapacitással bír, ám ha ez nem lenne elegendő, akkor a többformátumú (+, -, RAM) DVD-/CD-író segíthet a helyszűkén.

Integrált 56 Kbps-os modeme mellett egy gigabites Ethernet csatoló is helyt kapott a Lifebookban, melyet az infravörös port mellett még Bluetooth-támogatással is felvérteztek. Az egy soros, egy párhuzamos, egy PS/2-es, egy firewire porton kívül négy 2.0-s USB csatlakozó is felkerült a notebookra, így gyakorlatilag bármilyen elektronikai eszközt hozzá lehet kapcsolni. Egy SD/MMC kártyaleolvasó is megtalálható benne.

A Windows XP Home változatával előretelepített Fujitsu-Siemens noteszgépre a Norton Ghost 2003-as verziója és a Nero 6-os CD/DVD-író alkalmazás is felkerült. Az eszköz az Egyesült Királyságban bruttó 2000 fontos áron vásárolható meg.

Fizikai paraméterek

Méret: 28,5x33x3,7 cm
Tömeg: 2,9 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés