Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony WEGA Engine európai bemutatkozása

Laptop

A Sony WEGA Engine európai bemutatkozása

A síkpanel televíziók és a kifogástalan képminőség iránti világszerte gyorsan növekvő és egyre határozottabb igényekre, illetve elvárásokra válaszul a Sony Europe büszkén mutatja be első WEGA Engine technológiával rendelkező televízióit.

A forradalmian új technológiát a plazma- és LCD televíziók képminőségének javítása érdekében fejlesztették ki a Sony mérnökei, mivel az elektronikai cég szerint az elkövetkező néhány évben ezek a típusú készülékek lesznek a televíziós piac meghatározó szereplői. A Sony 2004. március vége és május eleje között 16 modellt hoz forgalomba.

˝A jövő a sík készülékeké˝ – jelentette ki Takashi Itagaki, a Sony Television Europe alelnöke. ˝Már most is tapasztaljuk, hogy a síkpanel készülékek dinamikus térnyerése nagymértékben segíti a televíziók méretének növekedését. Kutatásaink kimutatták, hogy a vásárlók egyre inkább az olyan helytakarékos, nagyképernyős készülékeket részesítik előnyben, amelyek csúcsminőségű képet és a legújabb AV csatlakoztatási megoldásokat kínálják. Várakozásaink szerint a teljesítmény fogalmát újraíró Sony WEGA Engine technológia alkalmazásának köszönhetően 2007-re az európai piac 60 százalékát a síkpanel készülékek teszik majd ki˝ – magarázta az alelnök.

˝A fejlett digitális feldolgozó technológiákat alkalmazó WEGA Engine televíziók a síkpanel készülékeken eddig látott legtermészetesebb képminőség megjelenítését teszik lehetővé, és hatalmas előrelépést jelentenek az LCD és plazma-televíziók optimális teljesítményének elérésében˝ – tette hozzá Takashi Itagaki.

Mi is az a WEGA Engine?
A WEGA Engine egy olyan intelligens képoptimalizáló rendszer, amely a síkpanel tévékészülékeknél tapasztalható legjobb képminőséget állítja elő. Az analóg és digitális sugárzású adásokkal, illetve a DVD, Memory Stick és számos más típusú jellel is maximálisan kompatíbilis forradalmi technológia a legújabb képjavító szolgáltatásokat ötvözi a nagy teljesítményű digitális áramkörökkel, a messzemenőkig élethű képek előállítása érdekében.

A WEGA Engine közelebbről
A WEGA Engine titka a jelfeldolgozó áramkörökben rejlik. A hagyományos fix képpontú televíziók a képek előállítása során a bemeneti jelet ˝hozzáméretezik˝ a képernyőn található képpontok számához. Így minden jelfeldolgozási fázis közben számos analóg-digitális konverzió megy végbe, amely során nő a zaj, és azok kiszűrése rontja a jel minőségét. A hagyományos áramkörökkel ellentétben a WEGA Engine a folyamat elejétől a végéig digitális formában végzi a feldolgozást, ami élesebb és tökéletesebb képeket eredményez. A WEGA Engine legfőbb jellemzője a bejövő jel teljes körű digitális feldolgozása.

A WEGA Engine két kulcsfontosságú összetevője: a Sony által kifejlesztett csúcsminőségű képfeldolgozó áramkörök, illetve az, hogy a csúcsminőségű képfeldolgozó technológia kifejezetten a síkpanel készülékek képminőségének javítására lett kifejlesztve.

A fő kulcstechnológiák:
Bemeneti Jelfeldolgozó Áramkör – Ez az áramkör bármilyen beérkező videojelet magas minőségű digitális jellé alakít át.
DRC – A DRC (Digital Reality Creation – Digitális Valóságteremtés, a valóság digitális újjáalkotása) egy egyedülálló Sony algoritmus alkalmazásával a legkülönfélébb bejövő jeleket élethű és nagyfelbontású képpé alakítja.
Képminőség-konverziós áramkör – Ez az áramkör minden bemenő jelet az adott készülékben alkalmazott megjelenítő eszköz (plazma vagy LCD) tulajdonságainak megfelelően optimalizál, így javított kontraszttal és alacsony zajszinttel rendelkező természetes képeket állít elő.
Panelvezérlő – A panelvezérlő a természetes színreprodukció és az egyenletes színátmenetek biztosítása érdekében az adott megjelenítő eszközre optimalizálja a feldolgozási folyamatot.

A WEGA Engine előnyei
A WEGA Engine a felhasználó számára az alábbi három – tisztán látható – előnyt kínálja:
– Természetes színek – A WEGA Engine a kontúrok, a kontraszt, a színátmenet és a színreprodukció javításával, sokkal természetesebb képet állít elő.
– Élesebb részletek – A Sony digitális leképezési technológiája növeli a képpont-sűrűséget, ami nagyobb felbontást és mélységérzetet eredményez. A kép minőségromlás nélkül illeszkedik a megjelenítő eszközhöz.
– Nagyszerű tisztaság – A WEGA Engine a legélethűbb képek előállítása érdekében csak magát a jelet dolgozza fel, ennek eredményeképpen a zaj elhanyagolható szintre csökken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés