Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung CLP-500 színes lézernyomtató: a csendes társ

Laptop

Samsung CLP-500 színes lézernyomtató: a csendes társ

A Samsung 2004 júniusában a magyar piacon is bevezeti a CLP-500-ast, a világ legcsendesebb színes lézernyomtatóját.

A CLP-500-ast a gyártó a szabadalmaztatott NO-NOIS elnevezésű, rendkívül halk működésű mechanikával szerelte fel. A színes nyomtatással szemben támasztott számtalan igényt kielégítő CLP-500-ast, elsősorban a kis és közepes nagyságú vállalkozások számára tervezték. A CLP-500, amely 2003 novemberében debütált az amerikai piacon, az idei év első negyedében már az egész világon megvásárolható.

A nyomtatót számos, a versenytársak hasonló modelljeire nem jellemző tulajdonsága teszi egyedülállóvá:

A CLP-500, kategóriájának egyik csúcsmodelljeként, percenként 20 fekete-fehér, vagy 5 színes oldalt képes nyomtatni. Az opcionális papíradagoló-tálca 850-re bővíti a gép befogadóképességét. Az USB 2.0 csatlakozás és a 192 MB-ra bővíthető beépített memória segítségével a nagyobb nyomtatási munkákat is könnyedén végrehajtja.

A fokozottan megbízható, egyedülállóan kevés mozgó alkatrészt tartalmazó NO-NOIS mechanika rendkívül csendes, mindössze 48 decibeles működést, és ezáltal nyugodt munkahelyi atmoszférát biztosít. A meghibásodás kockázata a zajkibocsátáshoz hasonlóan minimális.

A CLP-500 használata gyerekjáték. A beépített LCD kijelző és a gyors toner-cserét elősegítő tervezés ideális segítőtárssá teszik. A szintén opcionális 802.11b Ethernet-kapcsolat, illetve a párhuzamos port gyakorlatilag bármilyen hálózatban való működésre alkalmassá teszik. Végül, de nem utolsó sorban, a CLP-500 az egyik leggazdaságosabb választás is.

Amióta 1999-ben belépett az amerikai nyomtatópiacra, a Samsung rendkívül eredményessé vált sokoldalú, de elérhető áron forgalmazott készülékeivel. Sikerének titka, a termékek kiválóságán kívül, az, hogy saját kezében tartja mind a kutatás-fejlesztés, mind a tervezés-gyártás folyamatait. Így számottevő előnyre tett szert azokkal a gyártókkal szemben, amelyek többé-kevésbé kiszolgáltatottak a szoftver és hardver beszállítóiknak. A koreai vállalat nemrégiben újabb központot létesített Kaliforniában. A központ tervezőcsoportja kimondottan a nyomtatók vállalati felhasználóinak kívánalmait kutatja, és használja fel az újabb modellek tervezésekor.

A Samsung célja, hogy a nyomtatók szegmensének piacvezető gyártójává válhasson. Ennek érdekében a cég intenzív fejlesztésbe kezdett, amelynek eredményeként különböző vállalkozások részére szánt színes lézernyomtatókkal jelentkezik a piacon. A terméksorozat első darabja a fent említett CLP-500, amelyet két újabb, specializált típus, a CLP-550 és a CLP-550N követ majd.

Amit a CLP-500-ról tudni kell:
– Legnagyobb memória: 64 MB (Max. 192 MB)
– Legkönnyebb toner cserélés: mindössze 3 lépés
– Legnagyobb papírtálca: 350 lap standard / 850 max
– Sebesség: 5/20 PPM (színes/fekete-fehér)
– Felbontás: 1.200 dpi Class
– Processzor: Samsung SPGPm
– Interface: USB 2.0, párhuzamos, vezetékes/vezeték nélküli hálózati opció
– Professzionális szín hitelesség
– NO-NOIS technológia
– Duplex nyomtatás alapfunkcióként
– Hálózati csatlakozási lehetőség
– Color Matching Software
– LCD Panel és status kijelző
– Zaj: 48 Decibel
– Méret: 510x467x405 mm
– Bruttó ár: 173.000 Ft



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés