Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Európai Bizottság Versenyügyi Főigazgatósága az alternatívokkal konzultál

Laptop

Az Európai Bizottság Versenyügyi Főigazgatósága az alternatívokkal konzultál

Hazánkban még számos tényező gátolja a szabad piaci verseny kibontakozását.

Dr. Gargya Balázs, a Versenyügyi Főigazgatóság jogi szakértője az alternatívokkal való találkozóra a magyar fővárosba érkezett.

A magyar távközlési versenyt fékező körülmények további feltárását és a még mindig fennálló problémák megoldásához vezető út jobb megismerését várja az Európai Bizottság Versenyügyi Főigazgatósága, valamint az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) képviselőinek hétfői, budapesti találkozójától Lukács Tamás, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója és az ATSZE elnöki tagja.

Lukács Tamás elmondta, hogy a kétségtelen fejlődés ellenére hazánkban még számos tényező gátolja a szabad piaci verseny kibontakozását. Emlékeztetett arra, hogy az ATSZE a legutóbb újabb észrevételeket küldött a Matáv és más LTO referencia összekapcsolási ajánlatáról szóló határozattervezethez a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsához. Ebben egyebek között azt tette szóvá, hogy a jelentős piaci fölénnyel rendelkező szolgáltató szimmetrikus díjak alkalmazására kényszerítené az alternatívokat, azaz önkényesen meghatározná azok szolgáltatási díjait.

„Az úgynevezett betelepülési költségek tekintetében az inkunbens szolgáltatók irreálisan magas költségelemeket sorolnak fel. Ezek és más, a szolgáltatók árképzésének negatív befolyásolására szolgáló kísérletek az előfizetők számára kedvezőtlen távközlési díjak kialakulásához vezethetnek.” – figyelmeztetett Lukács Tamás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés