Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Ramiris Rubin Rt. először lép a nyilvánosság elé termékkínálatával, sulinetes megoldásaival

Laptop

A Ramiris Rubin Rt. először lép a nyilvánosság elé termékkínálatával, sulinetes megoldásaival

A Ramiris Rubin Rt. Magyarország első 5 számítástechnikai disztribútor cégének egyike. A Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú Társadalom – II. Pályázatához való csatlakozásával több, a programban eddig nem szerepelt gyártó termékei is megjelentek a támogatott kínálatban.

A projekt keretében forgalmazott termékek tekintetében a cég hazánk elsőszámú forgalmazója.

A Ramiris által vezetett konzorciumnak jelenleg 350 viszonteladó tagja van, tervei szerint összesen mintegy 800 partner csatlakozik a szövetséghez. A részvénytársaság célja a legnagyobb forgalmú szállító cím elnyerése.
A törvényi változások miatt május-június hónapokban ˝karácsonyi roham˝ várható. Júliustól, mivel igen széles rétegnek válik kedvezőbbé a vásárlás (ami gyakorlatilag 50 % kedvezményt jelent) erős forgalom várható.

A Ramiris Rubin Rt. főbb gyártói kapcsolatai, a Sulinet Express projektben szereplő termékek gyártói:
ACER Monitor, notebook, PC
AMD Processzor
ASROCK Alaplap
ASUS Alaplap, videokártya, optikai meghajtók, notebook, PDA
BELINEA Monitor
CODEGEN PC ház
CREATIVE Hangkártya, hangszóró, egér, modem
INTEL Processzor
LG Monitor, optikai meghajtók
MAG Monitor
MSI Alaplap, VGA kártya, optikai meghajtók
NEC Optikai meghajtók
PLEXTOR Optikai meghajtók
PQI Memória, pen-drive
SAMSUNG Monitor, optikai meghajtók, merevlemez, printer, egér, billentyű, flopi meghajtó
SAPPHIRE Videokártya ATI lapkával

Alaplap ASUS, ASROCK, MSI
VGA kárty ASUS, MSI, SAPPHIRE
Monitor ACER, BELINEA, LG, MAG, SAMSUNG
Optikai meghajtók ASUS, LG, MSI, PLEXTOR, SAMSUNG, NEC
Merevlemez SAMSUNG
Notebook ACER, ASUS

Az Iris márkanevű személyi számítógépeket a Ramiris Rubin Rt. gyártja. A cég 50.000 darabos összeszerelői kapacitásával a magyar piac egyik vezető számítógép-gyártója. A cég 2 év teljeskörű garanciát nyújt PC-ihez, melyek két fő szállító termékeire épülnek: Asus videokártyák és alaplapok, valamint a Samsung termékei: optikai meghajtók, merevlemezek, flopi meghajtók, egerek és billentyűk jelentik a kínálat gerincét.

Az 1996-ban alakult cégcsoport mára közel 40 külföldi gyártóval és számos hazai képviselettel alakított ki közvetlen kapcsolatot, egyes gyártókkal kelet-európai disztribúciós szerződést is kötött. A széleskörű termékválasztéknak, a magas színvonalú szolgáltatásoknak és a piac igényeinek megfelelő működésnek köszönhetően mára közel 2.000 számítástechnikai cég, viszonteladó alkotja a Ramiris partnerbázisát.
A cég a 2003-as év augusztusában költözött új logisztikai központjába, ahol 3.200 m2 raktár, 2.500 m2-es ügyféltér és irodai kapacitás, 750 m2-es konferenciaszint, valamint 160 parkolóhely biztosítja az ügyfelek minél teljesebb kiszolgálását.

Tavalyi nettó forgalma meghaladta a 11 milliárd forintot, piaci részesedése egyes termékcsoportokban meghaladta a 25 %-ot. Idei terve éves árbevételben a nettó 15,5 milliárd forint. A pénzügyi adatok darabszámokban: a 2003-as évben 68 ezer monitort értékesített a cég, az idei terv 95 ezer darab. Alaplapok területén a 2003-as év 98 ezer darabot szólt, 2004-ben a terv 150 ezer darab. A videokártyák forgalma 2003-ban 59 ezer volt, 2004-ben pedig 85 ezer darab várható. Az optikai meghajtók piacán is kiemelkedő a cég tervezett növekedése: 2003-ban 68 ezret értékesített, idei terve 150 ezer darab. Az elemzők a szerelt gépek hazai piacát 330-360 ezer darab körülire becsülik (az összes értékesített számítógép darabszámából a notebookok és a brand-PC-k mennyiségét levonva).

A cégcsoport tagja egy önálló szervizközpont (Display Szerviz Kft.) és egy országos lefedettséget biztosító Internet-szolgáltató (Enternet 2001 Kft.) is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés