Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

ICQ 4.0

Az egyik legkedveltebb azonnali üzenőprogramot fejlesztő csapat bejelentése szerint már csak napok kérdése, hogy elérhetővé váljon a megújult kliens.

Az America Online érdekeltségébe tartozó ICQ legújabb generációja, a 4.0-s változat várhatóan még a héten letölthetővé válik. Az izraeli, tel avivi fejlesztőgárda az Oberon Media nevű játékkiadóval és a Lava Life társkereső szolgáltatást működtető céggel együttműködve már egy ideje elérhetővé tette a bétatesztelésben való részvételt (melyet nemrég zártak le). Mindkét cég kiadott olyan alkalmazásokat, melyek a 4-es ICQ-n futhatnak, nem is annyira különálló programként, hanem inkább pluginként viselkedve.

Az új változat fejlesztése során igyekeztek figyelembe venni a program túlságosan nagyra nőtt méretére vonatkozó felhasználói panaszokat is. Ismeretes, hogy pont ezen okból adták ki korábban a könnyebb, Lite változatot. Összetettségében azonban nem csökkenni, inkább nőni látszik az új kliens: a megújult kinézet, a szintén felfrissült üdvözlőkártya és sms-küldési lehetőség mellett már bármilyen egyéb feladatot megvalósító program is integrálásra kerülhet az ICQ-val. Az API (alkalmazás programozói felület) támogatja a HTML, DHTML és Flash nyelveket – voltaképp egy társadalmi desktopként funkcionálhat az új ICQ, hasonlóan az Outlook irodai feladatokat is kezelni képes megoldásához.

Még a múlt évszázad végén, a 90-es évek közepe után lendült be az új kommunikációs csatorna használata, az azonnali üzenetküldés lehetősége, főként az ICQ népszerűségének növekedése révén. Az akkor még a Mirabilis nevéhez fűződő alkalmazást aztán 1998-ban 287 millió dollárért megvásárolta az AOL. Napjainkra körülbelül 20 millió aktív felhasználóval rendelkezik, akik főként Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában tartózkodnak. Az AOL saját kliense, az AIM a ˝hazai˝ piacon, azaz az USA-ban tarol: közel 36 millió felhasználóval rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés