Connect with us

technokrata

A közép-magyarországi régió látja el az EU képcső-piacának ötödét

Laptop

A közép-magyarországi régió látja el az EU képcső-piacának ötödét

A Samsung gödi üzeme látja el az Európai Unió piacának 18%-át évi 7 millió darab, különböző nagyságú képcsővel.

A Samsung SDI Hungary Rt. 1990-ben kezdte meg működését Magyarországon. Kiemelkedő tevékenységének köszönhetően hazánkban a legnagyobb piaci ismertséggel rendelkező cégek közé tartozik. A vállalat Magyarország iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy a dél-koreai székhelyű multi 1989 óta – legutóbbi gödi beruházása nélkül – közel 23 milliárd forintot ruházott be hazánkban, s alkalmazottainak száma összesen közel 3.000 fő. A múlt hónapban a cég a magyar kormánytól a közép-magyarországi régió legnagyobb beruházója címet nyerte el.

A Samsung SDI Hungary Rt. második képcső-gyártó üzeme 2004. márciusában kezdte meg működését Gödön, miután befejeződött a tavaly március óta, pontosan egy évig tartó 75 millió eurós beruházási fázis. Az új gyártósor évi 1,2 millió darab 28 colos, 29 colos, illetve 32 colos színes televízióhoz szükséges képcső gyártását teszi lehetővé. Az új gyártósor beindításával az SDIHU a munkahelyei számát 800-ról 1.300-ra növelte.

Az SDIHU az új gyártósoron 7 különböző új technológiai rendszert vezetett be, amelyek a beruházási és működtetési költségeket egyidejű csökkentését szolgálják. Az újonnan bevezetett technológiák közé tartoznak nagy pontosságú présgépek, az új infravörös szárító technológia és az új égető kemencék. Ezen kívül a Samsung által gyártott 32 colos képcső jelenleg a színes televízió képcsövek közül a legfejlettebb és a legnagyobb értékű.

Az üzem termékeinek legnagyobb vásárlói közé tartozik például a Samsung Electronics magyarországi televíziógyára, a JVC és a Sanyo Nagy-Britanniában, a SEI és a MIVAR Olaszországban, az LGE, a Daewoo és a Philips Lengyelországban, a Beko és a Tela Törökországban. Az SDIHU a második képcső gyártósor termelését 2004-ben egymillió darabra tervezi, jövőre pedig 1,2 millió darab képcső előállításával várhatóan a gyártósor eléri a termelési maximumot.

A Samsung SDI jelenleg széleskörű gyártókapacitással rendelkezik a 20-tól 32 colosig terjedő televízió képcsövek gyártása területén, Magyarországon és Németországon. Az SDIG, a Samsung SDI németországi gyáregysége jelenleg 2,8 millió darab képcsövet állít elő évente, 25 és 29 col közötti méretű képcsövekből. Az SDIHU 4,2 millió darab 20 és 32 col közötti képcsövet állít elő. A Samsung SDI tervei szerint az üzem termelése az Európai Unió piacának 18%-át fogja kitenni évi 7 millió darab különböző nagyságú képcső előállításával.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin