Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégis lesz új Netscape böngésző?

Laptop

Mégis lesz új Netscape böngésző?

Egyes hírek szerint a valaha népszerű webbrowser nem hal ki véglegesen, sőt mi több, új változat jelenik meg belőle még az évben.

A The Inquirer nevű online IT-bulvár újság értesülései szerint az America Online nem adta fel teljesen az évekkel korábban tulajdonába került Netscape böngésző újjáélesztésének tervét. Ismeretes, hogy lassan már egy éve érhető el a 7.1-es változat: a Mozilla 1.4-es verziójára alapuló szoftver még 2003 júliusában vált letölthetővé és megvásárolhatóvá (igen, az AOL bármelyik USA-beli felhasználó számára néhány dollárért eljuttatja a Netscape-et tartalmazó CD-t). Azóta azonban semmi sem történt – se egy update, se egy patch…

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a böngésző rajongói, s az online petíció (Save Netscape) már több mint kétezer szignót tartalmaz. Az erre mutató linket nemrég elküldték az AOL vezetésének, s a levél – legalábbis az Inquirer újságírója szerint – nem maradt megválaszolatlanul. A válasz e-mailben az America Online egyik, a vezetés nevében nyilatkozó alkalmazottja arról tájékoztatott, hogy a következő változat megjelenése a nyár legelejére várható, s a legutolsó Mozilla kódra fog alapulni.

Mindazonáltal a történteket érdemes némi fenntartással kezelni. Az AOL ugyanis már korábban sem akart túl sokat belefektetni a böngésző fejlesztésébe – igaz, ezt a munkát ˝átvállalták˝ a Mozilla-t pátyolgató programozók. Az új változat ellen szól az is, hogy America Online újból megállapodást kötött a Microsofttal tavaly májusban, mely szerint az Internet-szolgáltató továbbra is Redmond böngészőjét ajánlja majd ügyfeleinek. Jóslatokba nem kívánunk bocsátkozni az új Netscape-et illetően, meglátjuk, mit hoz a jövő.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés