Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell BrainShare 2004

Laptop

Novell BrainShare 2004

A Novell 20. alkalommal és közel 6000 résztvevővel megrendezett éves BrainShare konferenciája – mely az első azóta, hogy a cég vezető kereskedelmi Linux szállítóvá vált – nagy előrelépést mutat a Novell elkötelezettsége kapcsán a biztonságos, megbízható és nyílt vállalati platform létrehozása érdekében.

A Novell Open Enterprise Server a NetWare és a SUSE Linux előnyeit egyesítve az igényeiknek leginkább megfelelő környezet és a szolgáltatások bevezetési módjának kiválasztási lehetőségét kínálja az ügyfeleknek. Ez a megoldás a NetWare és SUSE Linux Enterprise Server rendszerek mellett a hálózati szolgáltatások gazdag gyűjteményét tartalmazza, köztük az Nterprise Linux Services szolgáltatásokat, melyek zökkenőmentessé teszik a két környezet együttműködését.

A Novell két új nyílt forráskódú kezdeményezést jelentett be a BrainShare konferencián. A Novell a SUSE Linux rendszerfelügyeleti eszközét, a YaST rendszert elérhetővé teszi nyílt forráskódú verzióban is, mely így ugródeszkaként szolgálhat a széles körű, több szállítót és több platformot felölelő rendszerfelügyeleti kezdeményezésekhez. A cég az elismert személyes file-kezelő rendszerét, a Novell iFolder technológiát is átadja a nyílt forráskód közösségnek. Mindkét kezdeményezés segíti a jobb vállalati szintű megoldások Linux rendszerre történő kifejlesztését.

A Novell emellett bejelentette a ZENworks 6.5 nyílt béta verzióját is. Ez a rendszer a Novell erőforrás-kezelési ajánlatának legújabb verziója, melynek célja, hogy a cégek egy eszközzel felügyelhessék a különböző operációs rendszereket használó szerverekeit, asztali gépeiket és kéziszámítógépeiket. Az új verzió számos új képességgel rendelkezik a NetWare, Linux és Windows környezetek kezeléséhez, és integrált javítócsomag-kezelési szolgáltatásokkal segíti a nagyobb hálózati biztonság kialakítását. A Novell bemutatta a következő generációs Nsure és exteNd személyazonosság-kezelési szolgáltatások ütemtervét is, mely egy Eclipse nyílt forráskódú keretrendszer alapjaira épülő vizuális személyazonosság-integráló és konfiguráló eszközzel teszi egyszerűbbé a személyazonosságok kezelését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés