Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Systems, Matáv: közös szolgáltatások a hazai vállalati ügyfeleknek

Laptop

T-Systems, Matáv: közös szolgáltatások a hazai vállalati ügyfeleknek

A Deutsche Telekom legnagyobb ügyfeleit kiszolgáló informatikai és távközlési vállalat, a T-Systems és a Matáv vezetői a mai napon Hannoverben megállapodást írtak alá arról, hogy a két cég közösen nyújt majd minőségi nemzetközi hálózati szolgáltatásokat magyarországi vállalati ügyfeleknek. A megállapodás a két vállalat közötti kapcsolat elmélyülését jelzi az informatikai és távközlési szolgáltatások területén.

A mai napon aláírt megállapodásnak köszönhetően a Matáv minimális tőkeberuházással, a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok magyarországi kiszolgálásával növelheti majd nemzetközi hatókörét és portfólióját. Az együttműködés egybeesik a hazánk EU-csatlakozása révén bekövetkező jelentős piacbővüléssel.

Az együttműködéssel a T-Systems olyan magyar vállalatokat érhet majd el, amelyek fő célpontja Nyugat-Európa, ám jelenleg más piacokon terjeszkednek. A T-Systems – kihasználva, hogy Európában a legnagyobb hálózati lefedettséggel rendelkezik – lehetővé teszi a magyar vállalatoknak, hogy a világon bárhol összekapcsolódhassanak kihelyezett irodáikkal és partnereikkel, üzletmenetüket még hatékonyabbá és rugalmasabbá tevő szolgáltatásokat nyújtva.

A T-Systems Hungary és a Matáv együtt fog működni kifejezetten a magyar piacra szánt beszéd- és adatmegoldások nyújtásában, ezáltal új üzleti csatornák jönnek létre mindkét vállalat számára. Az együttműködés értelmében a T-Systems használhatja a Matáv magyarországi hálózati infrastruktúráját a magyar piacon terjeszkedő multinacionális vállalatok bekapcsolása érdekében.

˝A T-Systems-szel való együttműködés stratégiai fontosságú a Matáv számára, mivel a nagyvállalati szegmensben nyújtott szolgáltatások széles választéka mellett lehetővé teszi számunkra, hogy kiaknázzuk a nemzetközi színtéren való megjelenés lehetőségeit is.˝ – hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója – ˝Ezáltal javulni fog versenypozíciónk az üzleti ügyfeleknek nyújtott nemzetközi bérelt vonali szolgáltatások terén, és szolgáltatásaink választéka is bővülni fog. Emellett mindez kiváló lehetőséget biztosít a közösen nyújtott szolgáltatások földrajzi kiterjesztésére is.˝

A hálózati szolgáltatási megállapodás mellett a T-Systems a Matávval vegyesvállalat létrehozását is kezdeményezte, ezáltal a Matáv kisebbségi részesedést szerez majd a T-Systems Hungary Kft.-ben. Az együttműködés további elemei közé tartozik egy közös stratégia kidolgozása a hazai piac lefedésére, a Matáv egyes informatikai tevékenységeinek kihelyezése a T-Systemshez, valamint nemzetközi szintű együttműködés a régióban a T-Systems és a Matáv nemzetközi társszolgáltatói üzletágai között.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés