Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Macromedia a Linux felé kacsingat

Laptop

A Macromedia a Linux felé kacsingat

Várható, hogy a Macromedia hamarosan kiadja fejlesztőeszközeinek Linuxra portolt változatait is.

Az évente megrendezésre kerülő FlashForward nevű konferencián a Macromedia vezető szoftvertechnológusa, Kevin Lynch bejelentette, hogy hamarosan olyan optimalizációkat fognak végrehajtani a Flash MX-en – a cég Flash tartalmak előállítására alkalmas eszközgyűjteményén -, hogy az képes lesz zökkenőmentesen együttműködni a Wine-nal. Ez utóbbi egy olyan emulációs program, mely lehetővé teszi a Windows-os alkalmazások Linux környezetben való futtatását.

Lynch közölte azt is, hogy ha elég érdeklődést tapasztalnak a fejlesztők részéről, akkor elkészülhet a kifejezetten a nyíltforrású operációs rendszerre készített Flash MX változat, illetve a többi, Macromedia fejlesztette alkalmazás portolása is. Jelenleg csak az ingyenes Flash player és néhány szerveralkalmazás érhető el a linuxos közösség számára a Macromedia termékei közül, ám a széles körben használt webfejlesztő eszközök közül egyik sem.

A konferencián bejelentésre kerültek az egyéb, hamarosan megjelenő termékek is. Például a Flex, amely olyan szerverszoftverekből és egyéb eszközökből álló készlet, ami lehetővé teszi a fejlesztőnek a szövegalapú – például Java-s – környezetekkel való együttműködést. Ezt követően debütál majd a jelenleg Brady kódnévre hallgató termék, mely az extensible markup language, azaz az XML-en alapuló tartalomszerkesztést valósítja meg. ˝A Dreamweaverre fog hasonlítani; ahogyan ez használja a HTML-t, úgy fog a Brady az MXML-lel együttműködni.˝ – mondta Lynch.

Végül a Macromedia szakembere optimistán nyilatkozott a Centralról is, mely a cég azon szoftvere, ami lehetővé teszi Flash alkalmazások böngészőn kívüli futtatását. Lynch pozitívan értékelte az America Online-nal kötött együttműködési megállapodást, melynek eredményeként az AIM és az ICQ azonnali üzenőprogramokat használók elsőként próbálhatják majd ki a Central előnyeit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés