Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még erősebb UNIX szerver az IBM-től

Laptop

Még erősebb UNIX szerver az IBM-től

Az IBM bejelentette, hogy jelentősen megnövelte a világ legnagyobb teljesítményű UNIX szerverének, az IBM eServer p690-nek a memóriáját és teljesítményét, és csökkentette számos konfiguráció árát.

A bejelentés a p690 múlt heti TPC-C rekordját követi: egy 32 processzoros p690 szerver teljesítményben felülmúlta 64 processzoros HP Itanium 2 processzoros Integrity Superdome rendszert, ugyanis 1.025.486 tranzakció/perc feldolgozási sebességet és 5,43 dollár/tpmC ár/teljesítmény értéket ért el.

Az IBM p690 ma bejelentett továbbfejlesztései az előző verzióknál akár 20 százalékkal is nagyobb teljesítményt nyújtanak, és a következőket tartalmazzák:
– Nagyobb CPU teljesítmény a legújabb, 1,9 GHz-es POWER4+ processzornak köszönhetően
– A 128 GB-os memóriakártyával a memória 1 TB-ig bővíthető, ami duplája az előző p690 szerverekének
– A p670 és p690 szerverek felhasználói számára az 1,9 GHz-es p690 jelenti a továbbfejlesztési útvonalat
– Listaár csökkentés a legtöbb pSeries p670 és p690 konfiguráció esetében
– Bármelyik pSeries POWER4+ rendszerhez rendelhető Linux operációs rendszer

Az IBM eServer p690 a piacon lévő legnépszerűbb csúcskategóriás UNIX szerver. Az IDC független piackutató cég szerint az elmúlt nyolc negyedévben az IBM több csúcskategóriás eServer p690 rendszert adott el, mint ahány csúcskategóriás HP Superdome UNIX vagy Sun UNIX rendszer gazdára lelt. A bevezetése óta már több mint 4.000 példányban eladott POWER alapú IBM eServer p690 szerverek az igény szerinti számítástechnikai infrastruktúrák alapját képezik az egész világon.

Az IBM eServer p690 a teljesítménytesztek történetében az egyik legtöbb díjat elnyert UNIX szerver. A kimagasló teljesítményű IBM eServer p690 megbízhatósága elsőrangú, emellett hozzájárul az energia-, a karbantartási, az üzemeltetési és az adminisztrációs költségek csökkentéséhez. A p690 képes arra, hogy ugyanazon a szerveren egy időben futtassa az AIX 5L és a Linux operációs rendszert, emellett a logikai particionálás és az ˝igény szerinti kapacitásbővítés˝ (Capacity on Demand) technológia révén dinamikusan lehet a partíciók között erőforrásokat mozgatni.

Az IBM ˝szerver a chipen˝ névvel ellátott POWER processzorarchitektúrája a legjobb megoldás a 64 bites alkalmazásokhoz. Az IBM POWER architektúrája nyílt, innovatív technológiákat biztosít mind az AIX 5L, mind az OS/400, mind a Linux operációs rendszeren keresztül, amelyek kielégítik a 64 bites alkalmazásokkal szembeni növekvő elvárásokat. Amellett, hogy ilyen mikroprocesszorok működnek az IBM eServer szerverekben, a POWER technológia megtalálható a Nintendo játékkonzolokban, az Apple számítógépekben, valamint a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeinek és tárolórendszereinek egy részében is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés