Connect with us

Hirdetés

technokrata

Invitel-sikerek Magyarországon

Laptop

Invitel-sikerek Magyarországon

A közelmúltban két cég felsővezetői nyilatkoztak kedvezően az Invitellel való partneri kapcsolatukról, illetve az igénybe vett távközlési szolgáltatásokról.

[sajtóközlemény] A Com.Unique Kft. új építésű lakóházak távközlési rendszerének kiépítésére és üzemeltetésére szakosodott. Többségi tulajdonosa, az Autóker Holding Rt. ma piacvezető szerepet tölt be a lakóingatlan-építés terén. Korábban, az új házak telekommunikációs fejlesztésekor, az Autóker kedvezőtlen tapasztalatokat szerzett, ezért 2002-ben egy saját távközlési céget hozott létre, amely üzemelteti a házak belső telekommunikációját, miközben szerződésben áll egy nagy szolgáltatóval, amelyen keresztül biztosítani tudja a tökéletes kapcsolatot a külvilág felé is.

A helyi központokon keresztül olyan egyedi szolgáltatásokat nyújt a lakóknak, mint a lakóházakon belüli és közötti ingyenes telefonhívások, sőt egyes épületekben már a kaputelefon-hálózatot is integrálták a rendszerbe. Eközben szintén a saját hálózatukon keresztül érhető el az Internet- és kábeltévé-szolgáltatás is. Mind a telefonforgalom (a közvetlen elérésű HangPartner ISDN révén), mind pedig az Internet-forgalom (NetPartner MLLI bérelt vonalon) az Invitel hálózatán bonyolódik.

Kommunikációs szolgáltató partnerüknek az Invitel elődjét, a Vivendit egy meghívásos tenderen választották ki. Szakmabeliként jól ismerik a piaci feltételeket, így a döntő érv a legjobb árajánlat volt.

A Renault Hungária Kft. a Renault gépjárművek kizárólagos hazai importőre, így az összes magyarországi márkakereskedő velük áll szerződéses kapcsolatban. A kereskedői hálózat teljes informatikai támogatása is hozzájuk tartozik, hiszen az 1999-ben meghirdetett informatikai tender győztesével, a Vivendivel felépíttették a Renault saját intranetét, amely a márkakereskedői hálózat teljes kiszolgálásáról gondoskodik.

Ez a teljesen IP-alapú, kizárólag bérelt vonali hálózaton nyugvó zárt rendszer volt az első ilyen méretű webes magánhálózat Magyarországon. Márkakereskedőik és partnercégeik ezen a portálon keresztül jutnak hozzá mindenfajta termék-, akciós vagy műszaki jellegű információhoz. Sőt, a tevékenységükhöz tartozó valamennyi művelet is ezen a rendszeren keresztül zajlik.

Ezzel a Renault Hungáriának sikerült komoly lépéseket tenni a „nulla papír” elve felé, vagyis minimálisra csökkenteni a fizikai dokumentumforgalmat. Ráadásul márkakereskedőik a hálózaton keresztül közvetlenül elérik a franciaországi gyártási rendszerüket is, tehát a gyártás paramétereit közvetlenül a magyarországi vevőik igényei szerint tudják meghatározni.

Miután kiépült a magyarországi hálózat, – a kedvező tapasztalatok birtokában – további szolgáltatásokat vesznek igénybe a Vivenditől, illetve utódjától, az Inviteltől, így például a belföldi távolsági és a nemzetközi telefonhívások is az Invitel hálózatán bonyolódnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés