Connect with us

Hirdetés

technokrata

Extrém erő a Dell Inspiron XPS-ben

Laptop

Extrém erő a Dell Inspiron XPS-ben

Akár az Intel Pentium 4 Extreme Edition processzorával felszerelve is kapható a Dell legújabb notebookja, amely gyakorlatilag majd´ minden asztali PC-t maga mögé utasít teljesítmény szempontjából.

Az Intel 865PE chipkészletére épülő alaplapban standard változat vásárlása esetén egy 3,4 GHz-es, Hyper-Threading képes P4-es CPU teljesít szolgálatot (ez egyébként 512 KB-nyi L2 cache-sel bír). Lehetőség van azonban a chipgyártó ma kapható legerősebb asztali processzorával, a fenti központi vezérlőegység Extrém változatával (ebben 2 MB-nyi másodlagos gyorsítótár található) is megvenni az Inspiron XPS-t. Mindkét lapka 800 MHz-es FSB-n működik.

Két darab SoDIMM foglalatába maximálisan 2 GB-nyi 400 MHz-es DDR SDRAM fér, alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi memória jár a notebookhoz. 15 colos kijelzője WUXGA, azaz 1920×1200 pixel felbontás megjelenítésére képes; az LCD-t pedig egy 128 MB-os Ati Mobility Radeon látja el adatokkal – a grafikus vezérlő a nemrég bejelentett 9700-as sorozatból származik.

Merevlemezének kapacitása 60 vagy 80 GB lehet, a winchesterben levő lemezek forgási sebessége percenként 7200 fordulat. Optikai-meghajtója négyszeres DVD-írásra képes; a + szabványt támogatja. A noteszgép sztereó hangok megszólaltatására is fel van készítve. A külvilággal való kapcsolattartást az integrált 56 Kbps-os modem illetve az akár gigabites sebességre is képes (10/100/1000 Mbps) LAN-csatoló szolgálja; a vezetékmentes hálózati szolgáltatás csak mint lehetőség merül fel. Rendelkezik egy IEEE 1394-es, 4 2.0-s USB és egy infravörös porttal is.

A Windows XP-vel megvásárolható notebook ára a fentiekből következtethetően igen borsos: eléri a 600 ezer forintot (2850 dollár).

Fizikai paraméterek

Méret: 36×27,5×5,1 cm
Tömeg: 4,1 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés