Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla 1.6 – már letölthető

Laptop

Mozilla 1.6 – már letölthető

Bár a fejlesztők azt ígérték, ez a változat már alapvető különbségeket fog tartalmazni az előzőhöz képest, a felhasználói visszajelzések miatt mégis megmaradtak a bevált recept mellett.

Az utolsó végleges változat – az 1.5-ös verzió – még tavaly októberben jelent meg. A fejlesztők azonban az azóta eltelt idő alatt sem ültek nyugodtan a babérjaikon, munkájuk eredménye a napokban megjelent, bárki számára letölthető 1.6-os Mozilla böngésző. Ezzel együtt pedig világossá vált, hogy a korábbi elképzelés, miszerint a browsert különböző elemekre bontva teszik elérhetővé, egy időre mindenképpen talonba kerül.

Egyébként az 1.5-ös verzió megjelenése nagy változás volt a Mozilla életében, hiszen ezzel együtt vált először – 5 dollárért – megvásárolhatóvá CD-n az alkalmazás, illetve szintén ez volt az az első időpont, amikortól telefonos ügyfélszolgálatot biztosított a fejlesztőgárda a szoftverhez. Akkor még úgy volt, hogy a következő megjelenés már szakít az addig folytatott integrált megoldással, s az eredeti Mozilla kóddal, de a felhasználók visszajelzése alapján mégis megmaradtak ennél a kivitelezésnél az 1.6-os változat esetében.

Ennyi körítés után nézzük, mi változott! Sok minden egyéb mellett számos korábbi funkció teljesítményének javítását és az időközben ismertté vált hibák jelentős részének kiküszöbölését oldották meg a fejlesztők. Lehetőség van már például integrált Ask Jeeves keresésre, de emellett támogatja a keresztplatformos NTLM hitelesítést is. Szintén újdonság a vCard lehetőség a Mozilla Mailben. Természetesen – mint eddig mindig – a szoftver letölthető Windows-ra, Mac OS X-re és Linuxra is (akár szerverünkről is).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés