Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LLP első Navision bevezetése állta a karácsonyi rohamot

Laptop

Az LLP első Navision bevezetése állta a karácsonyi rohamot

Szofisztikált logisztikai rendszer szolgálta ki a vevőket a karácsonyi csúcsforgalomban az Anda Presentnél.

Túl van az első nagy megmérettetésen a London Logic Budapest Kft. (LLP) által elsőként bevezetett Navision integrált ügyviteli rendszer, melyet a reklámajándék-piac egyik legnagyobb szereplőjénél, az Anda Presentnél valósított meg. A munkálatokra mindössze három hónap állt rendelkezésre, mert a vállalkozás a 2003-as évre tervezett 1,7 milliárdos árbevételének mintegy felét az év utolsó három hónapjától várta.

Az LLP tanácsadói időre teljesítették az implementációs feladatokat. Tökéletesen megoldották a rendelés-nyilvántartás és a rendelésteljesítés összekapcsolásának speciális fejlesztési munkálatait is, mely nagy szolgálatot tett a karácsonyi szezon megnövekedett forgalmának teljesítése során.

Az Anda Present az utóbbi években dinamikus fejlődésen ment keresztül – kétévenként közel megkétszerezte forgalmát -, emiatt ügyviteli rendszere az egyre szerteágazóbb logisztikai folyamatokat már nem tudta megfelelő mélységben naprakészen lekövetni. A cégvezetés ezért úgy döntött, hogy őszre le kell cserélni a teljes ügyviteli informatikai rendszert. Az Anda Present speciális igényeinek kielégítésére a Navisiont választotta, amelynek bevezetésére az LLP-t kérte fel.

A Navisionban egészen kifinomult logisztikai folyamatok kezelésére is lehetőség van. Az áru cikktörzse gyakorlatilag minden, a termékhez kapcsolódó információt képes tárolni: mértékegységeket, szállítói cikkszámokat és megnevezéseket, rendelés-átfutási időket, vonalkódokat, keresőneveket, változatokat (színeket, modelleket), a cikk képét, a nyilvántartási árakat, készletértékeket, optimális, biztonsági, minimum- és maximum készletszinteket. A cikktörzsből kiindulva az áru rendelkezésre állása akár raktár, akár időszak, akár változatok alapján ellenőrizhető. A raktárakat zónákra és rakathelyekre bontva, például egy adott vevői rendelés minden egyes sorának mozgását követni lehet.

Az Anda Presentnél mintegy 50 alkalmazott használja a szoftvert rendszeresen, amelyre szeptember elsején, minden átmenet nélkül álltak át. A körültekintően paraméterezett logisztikai rendszer jól vizsgázott a karácsonyi szezonban, munkálatok már csak a pénzügy területén vannak, melyeket terveik szerint januárban szintén lezárnak.

Az LLP tanácsadói több vállalatirányítási megoldással is dolgoznak a piacon. Tapasztalataik szerint a legmegfelelőbb rendszert egy cég számára csak a körülmények összetett elemzése után lehet kiválasztani. Számos információt kell figyelembe venni: például a vállalat funkcionalitásbeli igényeit, tevékenységének és folyamatainak bonyolultságát, a vezetés elképzeléseit és attitűdjét, a cég pénzügyi lehetőségeit és a felhasználók számát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés