Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Sony Digital8 Handycamek

Laptop

Új Sony Digital8 Handycamek

A Sony Berlinben tájékoztatást adott arról, hogy a cég három új modellel frissíti Digital8 Handycam termékcsaládját.

A DCR-TRV255, DCR-TRV265 és DCR-TRV460 modellek bevezethetik a felhasználókat a digitális kamkorderek és a számítógépes videószerkesztés világába.

A Digital8 Handycam ideális az első izgalmas lépés megtételére a digitális videózás világában. Az analóg felhasználók megnyugodhatnak, így ezáltal, régebbi formátumú szalagjaikat átvihetik a digitális világba, és a mellékelt Picture Package szoftverrel ezek a modellek valóban egyszerűvé teszik a számítógépes filmkészítést.

Az új termékcsalád vonzó továbblépési lehetőséget kínál az analóg videókészülékek felhasználói számára, míg a csúcsmodell a 8 mm-es és Hi8-as szalagok lejátszására is képes. A további fejlesztések között megtalálható egy olyan szoftvercsomag, amely három lépésben képes a videófelvételeket a népszerű VideoCD formátumban lemezre írni, ezen kívül a DV-IN csatlakozó és egyes modelleken az érintőkijelzős LCD panel is.

A termékcsalád legnagyobb teljesítményű tagja, a DCR-TRV460, egy ˝Active˝ menüvel ellátott LCD érintőkijelzővel rendelkezik. Ez a menü egy logikusabb, hierarchikusabb struktúra szerint lett kialakítva, amellyel a funkciók kiválasztása még egyszerűbbé, a kamera használata még könnyebbé válik. Az analóg 8 mm-es és Hi8-as szalagformátumok lejátszása mellett a DCR-TRV460 a Memory Stick Pro formátumot is támogatja, ami a digitális adatok univerzális tárolóeszköze.

Mindhárom kamkorder teli van izgalmas, csúcsminőségű szolgáltatásokkal. A Sony hatékony energiafelhasználású STAMINA technológiája elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy egy teljesen feltöltött InfoLITHIUM akkumulátorral akár tizenkét órán át folyamatosan készítse felvételeit, míg az i.LINK csatlakozó lehetővé teszi a kompatibilis PC-n történő szerkesztéshez a videó jelenetek nagy sebességű átmásolását.

A család minden modelljéhez mellékeljük a Picture Package szoftvert, amely a videófilmek VideoCD-n való tárolásának új és különösen egyszerű módja. A kezdő felhasználók céljait szolgáló, megoldásközpontú szoftvercsomaggal nincs szükség bonyolult videószerkesztő szoftverre a számítógépen. Az egyszerű folyamat kezdő lépéseként a felhasználó kiválaszt egy zenét, majd a kívánt videó jeleneteket a kamkorderről. A kiválasztott tételek nyugtázása után a szoftver a számítógép CD-íróján egy VideoCD-t készít. A végeredmény egy olyan professzionális videóprodukció, amely automatikusan úgy kerül megszerkesztésre, hogy a jelenetek illeszkedjenek a zenéhez, mely a jelenetek közé automatikusan beilleszthető különleges hatásokkal tovább gazdagítható. A közvetlenül VideoCD-re kerülő végeredmény széles körben terjeszthető, mivel a legtöbb PC-ben és otthoni DVD lejátszóban ez a formátum lejátszható.

Az USB Web képtovábbítás szintén elérhető, mivel a kamkorderek nagy sebességű USB csatlakozót kínálnak az e-filmek és a digitális képek PC-re történő nagy sebességű átmásolásához, így lehetővé válik azok CD-re írása, vagy a kamkorder webkameraként történő használata. Ezenfelül, a DCR-TRV265 és DCR-TRV460 modellek a DV-IN funkció további előnyeivel is rendelkeznek, melynek segítségével a videofelvételek a PC-n szerkeszthetők, majd visszaírhatók a szalagra.

Kezdők számára a kamkorderek Easy Handycam gombja most egyetlen lépésből álló megoldást kínál az egyszerűbb kezelés érdekében. Ez az új és egyedülálló Sony funkció leegyszerűsíti a menü szolgáltatásainak kiválasztását úgy, hogy az LCD kijelzőn nagy, könnyen olvasható betűkkel, korlátozott számú menüparancsot jelenít meg. Szinte minden beállítást automatikusra állítva a felhasználónak csak a kamkorder működtetéséhez szükséges alapfunkciók közül kell választania, ami megkönnyíti a videófelvételek elkészítésének tanulását. A felhasználók egyetlen gombnyomással visszatérhetnek a hagyományos üzemmódhoz (Regular Mode), így ezek a kamkorderek tökéletesek a kezdő és a haladó felhasználók számára egyaránt. A készülék használatát tovább egyszerűsíti az, hogy a menürendszerben kilenc európai nyelv közül válaszhat.

Az i.LINK és USB csatlakozó kábelek mellett minden kamkorderhez egy AV kábelt is mellékelünk, amivel a televízióhoz is csatlakoztatható. A kézi fókusz, az expozíció szabályozása és az infravörös távvezérlés az alapfelszereltség része.

A DCR-TRV255, DCR-TRV265 és DCR-TRV460 modellek 2004 februárjától érhetők el Európa-szerte.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés