Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ferrari 3000 – notebook az autóverseny szerelmeseinek

Laptop

Ferrari 3000 – notebook az autóverseny szerelmeseinek

Az Acer legújabb noteszgépe a Ferrarival való megállapodást követően születhetett meg. Képekkel illusztrált bemutató az eszközről.

Az Acer egyezséget kötött a neves autógyártó céggel, melynek eredményeként megszülethetett a Ferrari 3000 fantázianévre hallgató noteszgép. A készülék nemcsak a piros színe miatt üt el a konvencionális noteszgép designtól, az egere is ˝ferraris˝ stílust sugároz. A hordozható számítógép kialakítása és felszereltsége egyértelműen a felsőkategóriába sorolja be az Acer legújabb modelljét. Az először Indiában bemutatkozott típusból a helyi képviselet havi 50-100 darabot tervez eladni.

A dühöngő Centrino mánia ellenére a Ferrari 3000 szembehajózni látszik az árral: az AMD egyik mobilprocesszorát rejti magában az élénkpiros készülék. Az Athlon XP-M típus 2500+-os változata biztosítja a kellő számítási teljesítményt, amihez az exkluzív modell legalább 256 MB-nyi DDR333-as SDRAM-ot biztosít (az operatív tár kapacitása egyébként egészen 2 GB-ig bővíthető).

Kijelzőjének mérete 15 col, melynek révén SXGA+ felbontás megjelenítésére képes. A panelt egy Ati grafikus vezérlő teszi használhatóvá: a Mobility Radeon család 9200-as típusa ˝hajtja meg˝ az LCD-t. A videokártya saját 128 MB-nyi memória felett rendelkezik, s támogatja a 8X AGP-t is. Merevlemezének kapacitása (minimálisan) 60 GB, s felszerelték egy optikai meghajtóval is. Ez utóbbi a DVD-k olvasására és írására egyaránt használható.

Négy darab 2.0-s USB porttal is ellátták az notebookot, melyből az egyiket természetesen a Ferrari egérnek szánják: a kicsiny, piros-ezüst színű beviteli eszköz az autógyár emblémáját hordozza a hátán. Felszerelték egy 4-in-1 kártyaleolvasóval is, illetve megtalálható benne egy integrált modem és egy Ethernet csatoló is. A vezetékmentes kapcsolatot a közeli eszközökkel a Bluetooth, a hálózattal pedig az IEEE 802.11g modul biztosítja.

A Windows XP Home változatát előretelepített formában tartalmazó Ferrari 3000-es akkumulátora körülbelül 3 óráig tudja üzemképes állapotban tartani a notebookot, folyamatos használat mellett. Ára az Egyesült Államokban 1850 dollár környékén alakul.

Fizikai paraméterek

Méret: 33x27x3 cm
Tömeg: 2,9 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés