Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, szupervékony Sony Cyber-shot fényképezőgép

Laptop

Új, szupervékony Sony Cyber-shot fényképezőgép

A Sony Europe a Cyber-shot család eddigi legvékonyabb készülékének bemutatásával tovább erősíti piaci helyzetét a kompakt, csúcsminőségű digitális fényképezőgépek terén.

A Cyber-shot DSC-T1 modell vadonatúj, 3×-os optikai zoommal, Carl Zeiss Vario-Tessar lencsével, nagyméretű 2,5 colos Hybrid LCD kijelzővel és formatervezett, rozsdamentes fém készülékvázzal kerül forgalomba 2004 januárjában. Annak ellenére, hogy a DSC-T1 a Sony legvékonyabb Cyber-shot modellje, a fényképezőgép igencsak bővelkedik technológiai újításokkal és szinte minden alkatrészét újra tervezték, hogy még kisebb és hatékonyabb legyen.

A fényképezőgép szíve
A Cyber-shot DSC-T1 a Sony legújabb képalkotó processzora (Real Imaging Processor) pontosabb és jobb képminőséget eredményez. Megnöveli a működési sebességet és teszi mindezt 30 százalékkal alacsonyabb energiafelvétellel. Az éledési idő szintén kedvezően módosul, a lencsevédő félrecsúsztatása után a készülék egy másodperc múlva készen áll a másodpercenkénti, teljes felbontású képek készítésére. A fejlesztés során 0,009 másodpercre lecsökkentett újraéledési idő és a 0,29 másodperces zárkésleltetés még élvezetesebbé teszi a fényképezést. A készülék négy képből álló sorozatfelvétel készítésére is alkalmas.

A képalkotó processzor MPEG Movie VX Fine (640×480, 30 kép/másodperc) használata lehetővé tesz olyan nagyfelbontású mozgóképek készítését, amelyek teljes képernyős üzemmódban lejátszhatók a televízióban. A felvételi időt csak a Memory Stick tároló kapacitása korlátozhatja.

Mindig nagyszerű képek
A nehéz körülmények között végzett bonyolult fényképezés immár a múlté, hála a 8 féle helyszínválasztási (Scene) üzemmódnak. Az új nagyító (Magnifying Glass) üzemmóddal akár 1 centiméterről is készíthető makró felvétel. Az LCD kijelzőn megjelenő tárgy képe akár 3,3 szorosára nagyítható, s ezáltal az egyébként szabad szemmel nehezen észrevehető részletek is láthatóak.

A fényképezőgép menüjén keresztül szabályozható a színtelítettség, a kontraszt és az élesség. A színtelítettség a kép színeinek élénkségét módosítja; a kontraszt a sötét és világos részek intenzitása közötti különbséget változtatja; az élesség pedig a tárgyak körvonalainak képfelbontását növeli a kép minőségének romlása nélkül.
A követő fókusz (Continuous Auto Focus) funkció segítségével a felhasználó a tárgyat mozgás közben is pontosan fókuszban tarthatja.
A fényképezőgép széleskörű zajcsökkentése finomabb részletekkel bíró, tisztább képek készítését teszi lehetővé. A zajcsökkentés (Clear Colour NR) elemzi a kép szín- és fényfrekvenciáját, kiküszöböli a torzítást, amely sokkal természetesebb színreprodukciót eredményez. Ez különösen hasznos lehet olyan egyszínű tájképek fényképezésekor, amikor a nagy kiterjedésű területek képi megjelenésének előnyére válhat egy gazdagabb színvilág. Mindemellett a tiszta égbolt, a sötétkék tenger és a zöld erdők valósághűen jelennek meg.
A fényzajcsökkentés (Clear Luminance NR) hatékonyan működik és kiküszöböli a kép túlságosan fényes pontjait. A hagyományos zajcsökkentő rendszerekkel ellentétben ez a megoldás a kép minőségének befolyásolása nélkül nyomja el a kép fényességi zaját.

Karcsú készülékház, nagy kijelző
A Cyber-shot DSC-T1 kivételes jellemzője a nagy méretű, 2,5 colos Hybrid LCD kijelző, ami a készülék hátlapjának kétharmadát foglalja el. A hibrid kijelző különleges képalkotó technológiája által a képek a világos tengerparti, vagy havas külső helyszíneket is ugyanolyan tisztán jelenítik meg, mint a beltéri, vagy sötétebb környezetet. Ez a méretes kijelző nem csak a képek elkészítését egyszerűsíti, hanem nagyszerű képnézegető is egyben. A memóriából egyidejűleg akár 16 indexkép is megjeleníthető a képernyőn. Az LCD nagyobb betűmérete miatt a fényképezőgép használata sokkal egyszerűbb.

Csatlakoztatási lehetőségek
A Sony termékek – speciális kialakításuk jóvoltából – a világon bárhol gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók egymáshoz, így a felhasználók könnyedén élvezhetik a digitális hálózatok előnyeit. A Cyber-shot DSC-T1 modellben a digitális képek tárolása a cserélhető és kivételesen kompakt Memory Stick Duo és Memory Stick PRO Duo (párhuzamos csatolófelület) adathordozón történik, melyek mindegyike képes a fényképek átvitelére a kompatibilis termékek esetében. A DSC-T1 tartozékai között megtalálható egy Memory Stick adapter, amely által a fényképezőgéppel készített és a Memory Stick Duo-n tárolt képek a hagyományos méretű Memory Stick meghajtóval rendelkező készülékeken is megtekinthetőek. A DSC-T1 másik tartozéka a kényelmes USB bölcső, amely egy PC-hez vagy AV berendezéshez történő csatlakoztatásra, valamint akkumulátor újratöltésére használható. A képeket máris nagyképernyőn lehet élvezni, miután a bölcsőt egy számítógéphez vagy televízióhoz csatlakoztatjuk. Emellett a Cyber-shot T1 egy USB 2.0 nagy sebességű, a képek gyors átvitelét lehetővé tevő csatlakozóval rendelkezik, amellyel a fényképezőgép PC- hez is csatlakoztatható.

Kiegészítők
A Cyber-shot DSC-T1 lehetőségeinek maximális kiaknázásához a Sony számos, külön is megvásárolható kiegészítőt kínál: az MPK-THA tengeri védőtokot a Cyber-shot T1-hez; a BC-TR1 kompakt úti töltőt; az LCS-THA stílusos bőr hordozható táskát és az MSX-M256A valamint MSX-512A 256 MB és 512 MB tárolókapacitású Memory Stick PRO Duo adathordozót.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés