Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már letölthető a legújabb SuSE Linux

Laptop

Már letölthető a legújabb SuSE Linux

Az Európában talán legnagyobbnak számító disztribútor bejelentette, hogy nemrég megjelent operációs rendszere immár letölthető az Internetről.

A SuSE mindig igyekezett nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy az asztali operációs rendszereinek fizetős, dobozos változata mellett elérhető legyen a szoftver az Interneten is. Nem volt ez másként a korábbi verzióknál, s a mostani bejelentést követően ismét lehetőség nyílik a SuSE Linux 9 letöltésére.

Közel egy hónapot kellett várni arra, hogy weben keresztül is elérhető legyen az operációs rendszer; hiszen a SuSE 9-es változata még októberben bejelentésre került. Aki a dobozos verzió mellett dönt, az 180 napos terméktámogatásban és két felhasználói kézikönyvben is részesül, nem is beszélve a szoftverek százairól, amiket az operációs rendszer mellé csomagol a kiadó.

Aki azonban szeretné letölteni a Linuxot, az – néhány korlátozás mellett – megteheti. A felhasználók akár hálózatról, akár merevlemezről is installálhatják a szoftvert, de telepítő CD létrehozására nincsen lehetőség. További hátránya a dobozos változattal szemben, hogy bizonyos licencfeltételek miatt nem mindegyik szoftver tölthető le, amely az eredeti csomagban helyet kapott. Ezenfelül természetesen nem tartalmaz telepítési terméktámogatást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés