Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adobe – PDF-készítés nagyvállalati szinten

Laptop

Adobe – PDF-készítés nagyvállalati szinten

Az Adobe bemutatta az Adobe Acrobat Elements Servert, amellyel az ügyfelek jobban kézben tarthatják a PDF formátumban előállított anyagok terjesztését és karbantartását.

Az Acrobat Elements Serverrel az informatikusok központilag úgy telepíthetnek PDF-készítő lehetőségeket a vállalaton belül, hogy a munkaállomásokon nem kell további kliens programokat menedzselni. Több felhasználói felület — dokumentum feltöltéséhez web, mellékletküldéshez e-mail álnevek vagy drag-and-drop továbbításhoz ellenőrzött mappák — segítségével a termék számos szokványos file-típus PDF konverzióját teszi lehetővé. A Web services API-val az Acrobat Elements Servert bonyolultabb, nagyvállalati tartalomkezelő rendszerekkel vezérelt dokumentumkészítő és összeállító munkafolyamatokba is integrálni lehet.

“A nagyvállalati dokumentum automatizáláshoz arra van szükség, hogy a dokumentum-szolgáltatásokat központilag kezeljék, a végfelhasználók mégis könnyen elérhessék, az informatikusok és a nagyvállalati rendszerek pedig testre szabhassák.” – mondta Tim Hickernell, a META Group alelnöke.

A telepítési módszertől függetlenül az Acrobat Elements Server az egyes részlegek vagy az egész vállalat által előállított PDF állományok felett hatékony ellenőrzést biztosít annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a dokumentum előállítással szemben támasztott konkrét követelményeknek. A pénzügyi főosztály például minden PDF file 128 bites titkosítását igényelheti, vagy a marketing kommunikációs munkacsoportnak sajtókész PDF dokumentumokra lehet szüksége. Az Acrobat Elements Server minden esetben beállítható úgy, hogy automatikusan a kívánt eredményt produkálja, és segítségével nőjön a termelékenység.

Az Acrobat Elements Server számos file-típus, így például Microsoft Word, Excel és PowerPoint, Corel WordPerfect, Adobe Photoshop és sok népszerű képformátum Adobe PDF konverzióját támogatja. A teljes Acrobat 6.0 családhoz hasonlóan az Acrobat Elements Server a PDF specifikáció legújabb verzióján alapuló Adobe PDF file-okat állít elő.

Ha egy Adobe PDF állomány Acrobat Elements Serverrel előállt, és azt a kérelmező visszakapta, utána már biztonságosabban és megbízhatóbban lehet a kiterjesztett nagyvállalat minden szintjén a kollégák, a partnerek és az ügyfelek között terjeszteni. A termékkel készített PDF file-ok megtekintéséhez és kinyomtatásához a felhasználók az ingyenes Adobe Reader programot használhatják.

Az Acrobat Elements Server angol verziója 2003. november végétől lesz kapható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés