Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lassuló vonalszám-csökkenés – aktivitás a szélessávú Internet terén

Laptop

Lassuló vonalszám-csökkenés – aktivitás a szélessávú Internet terén

2003 első három negyedévében lassult a vonalszám-csökkenés a Matáv vezetékes szegmensében.

A Matáv-csoport vezetékes szegmensének bevételei 245,4 milliárd forintra csökkentek, az EBITDA ráta pedig 38,0% volt. A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 6,9%-kal csökkentek. Az adatátvitelből és bérelt vonalakból származó bevételek 14,6%-kal tovább nőttek, az ADSL- és Internet-előfizetői szám bővülésének köszönhetően.

A Matáv vezetékes vonali penetrációja kismértékben, 37,8%-ra csökkent (az egy évvel korábbi 38,7%-ról), az összes vonalszám 2,3%-os csökkenése mellett. Ugyanakkor a vonalszám csökkenése lelassult, mivel a harmadik negyedévben az összes vonal száma csaknem változatlan maradt, csupán 0,3%-kal a csökkent. Az ISDN-csatornák száma közel 528.000-re nőtt, ami éves szinten 5,1%-os emelkedést jelent. 2003. szeptember végén a Matáv összes vezetékes vonalának 18,6%-a volt ISDN. Az összes vonal közel 47%-a tartozott valamelyik kedvezményes tarifacsomagba, ez 2003. szeptember végén több mint 1,3 millió vonalat jelentett.

A társaság tovább növelte aktivitását a szélessávú Internet terén, így a harmadik negyedév végére 72.351-re nőtt az ADSL csatlakozások száma, 2002. december óta 113%-os növekedést mutatva. Az Axelero, a Matáv internetes leányvállalata 44% körüli piaci részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a kapcsolt vonali Internet szolgáltatók között. 2003. szeptember végén a Matáv Csoport 184.855 Internet-előfizetővel rendelkezett (ez az előző év azonos időszakához képest 29,6 % -os növekedést jelent).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés