Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Openview – a világ vezető eseménykezelő szoftverei között

Laptop

HP Openview – a világ vezető eseménykezelő szoftverei között

A HP az élbolyban foglal helyet a META Group nemrégiben közzétett METAspectrum jelentésében. Az eseménykezelő szoftverek piacáról készített felmérés a HP OpenView felügyeleti szoftvercsalád nagyvállalati szintű felügyeleti megoldásait, kiterjedt telepített bázisát és előkonfigurált integrációs ágenseit tartotta külön említésre méltónak.

A HP az üzleti adatok kapcsolatainak észlelését és modellezését is be kívánja építeni az Openview csomagba. Kapcsolódó megoldásai elsőként lighthouse-ügyfeleknek szánt, új üzleti-szolgáltatáskezelő programjának (Business Service Management Program) keretében lesznek elérhetők. E kezdeményezés résztvevői igénybe vehetik a HP felügyeleti technológiáját, és a későbbiekben maguk is befolyásolhatják a termékfejlesztés folyamatát.

A HP tovább bővíti a HP Openview szoftverek hálózat- és infrastruktúra-felügyeleti képességeit. A nagyvállalati szervezet mélyebb rétegeibe (például esemény- és működéskezelés, szolgáltatásiszint-kezelés, webszolgáltatás- és identitáskezelés) hatolva lehetővé teszi ügyfelei számára osztott informatikai erőforrásaik biztosabb kézben tartását. Így még azelőtt észlelni lehet a potenciális problémákat, hogy azok ténylegesen érintenék működését, és szorosabb kapcsolat építhető ki a támogatott informatikai és üzleti folyamatok között.

A META Group új METAspectrum felmérése az infrastruktúra- és az alkalmazás-felügyeleti események konszolidálására illetve korrelálására központosított megoldást nyújtó szoftverekről és azok szállítóiról nyújt objektív értékelést. A HP Openview a felmérés élbolyában foglal helyet. A META Group külön kiemelte, hogy az üzleti szereplők többsége a HP Openview Network Node Managert használja, és hogy a HP-nek az évek során sikerült kibővítenie eseménykezelő eszköze, a HP Openview Operations stabil telepített bázisát. Ez a megoldás valamennyi gyakori UNIX operációs rendszert, a Microsoft Windows NT-t, a Windows 2000-et, a Novell NetWare-t, a Linuxot és a régebbi rendszereket is támogatja. A META Group azt is megállapította, hogy a HP továbbra is széles választékot kínál ügyfeleinek előkonfigurált integrációs ágensekből, és ily módon számos „kulcsrakész” felügyeleti képességet tesz számukra elérhetővé.

„Az IT-szervezetek nagyon okosan teszik, hogy a működési hatékonyság és az üzleti érték növelése érdekében felügyeleti folyamataik és eseménykezelési gyakorlatuk egységesítésére törekszenek.” – jelentette ki Glenn O´Donnell, a META Group programigazgatója – „Az e szükségletre reagáló megoldások általában stabilak és érettek. METAspectrum elemzésünk végeredményét több tényező befolyásolta, köztük a telepített bázis nagysága, az ügyfélelégedettség, a szállító életképessége, az alkalmazott korrelációs technológia és a harmadik fél által szállított rendszerek felé nyújtott integrációs képességek. A három első helyezett e szempontok mindegyikének magas szinten megfelelt.”

A HP Business Service Management Lighthouse Customer programja segítségével a nagyvállalatok fel tudják mérni, milyen hatást gyakorolnak a különféle üzleti és IT-események belső folyamataikra. Ezáltal hatékonyabban működhetnek, és szorosabb összhangot teremthetnek üzleti és informatikai folyamataik között. Egyes kiválasztott ügyfelek már rendkívül korai stádiumban hozzájuthatnak az üzleti folyamatok és az őket támogató IT-alkalmazások modellezését egyszerűsítő, valamint a rendszer működési állapotát valós időben értékelő megoldásokhoz, és a későbbiekben aktívan befolyásolhatják azok fejlesztését. A program november 1-én indult.

„Az eseménykezelés piaca egyre inkább megszerzi az őt megillető helyet. A végfelhasználók is fokozódó érdeklődést tanúsítanak a terület iránt. Mind gyakoribb jelenség, hogy a szállítók épp az integrált eseménykezelési képességeket hangsúlyozva próbálják eladni terméküket” – nyilatkozta Corey Ferengul, a META Group működési stratégiák vizsgálatát irányító alelnöke és vezető elemzője. „A META azért dolgozta ki a METAspectrum felmérést, hogy ezzel lehetővé tegye a végfelhasználók számára a szállítók képességek, jelenlét és piaci teljesítmény szerinti értékelését.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés