Connect with us

Hirdetés

technokrata

További részletek az új Photoshopról

Laptop

További részletek az új Photoshopról

Korszerűsített ImageReady CS, továbbfejlesztett fényképezőgép nyers funkciók és új Shadow/Highlight és Match Color jellemzők fémjelzik a Photoshop 7.0 teljes verziós utódját.

Az Adobe forgalomba hozta a Photoshop CS-t; az önálló szoftveralkalmazásként vagy az (ugyancsak most forgalomba hozott) Adobe Creative Suite törzstagjaként is kapható Photoshop CS tele van olyan jellemzőkkel, amelyek segítségével a kreatív szakemberek kiváló minőségű képeket gyorsabban és eredményesebben készíthetnek el. A szokásos verziószámok helyett az Adobe már a “CS” jelölést alkalmazza, amivel a kreatív eszközök nagyfokú integrációját jobban kifejezi.

A Photoshop CS a felhasználói irányítást a keresési, rendezési és megosztási lehetőségeket javító átalakított file-böngészővel, valamint a képen elvégzett változtatásokat menet közben figyelő új hisztogram palettával javítja. A termék második generációs Camera Raw funkciót is tartalmaz, amelynek segítségével még több professzionális digitális fényképezőgép nyersadatait lehet közvetlenül is befolyásolni.

Szolgáltatások a grafikus és fényképész szakembereknek

Az olyan jellemzőkkel, mint például a Layer Comps, a grafikusok a terv variációkat egyetlen file-ban rögzíthetik, majd a változatokat gyorsan kinyomtathatják, hogy az ügyfél átnézhesse azokat. Feltűnő tipográfiai terveket is készíthetünk teljesen szerkeszthető szövegeket bármely görbén vagy zárt görbén belül variálva. A Photoshop CS segítségével a fényképészek még több digitális fényképezőgép nyersadatával dolgozhatnak közvetlenül, és a 16 bites képek szerkesztése is széles körben támogatott. A Match Color segítségével könnyedén lehet több kép színeit szinkronizálni, a Shadow/Highlight korrekció pedig az expozíciós problémákat orvosolja a középtónus megtartása mellett.

Professzionális filmes és videós jellemzők

A Photoshop CS nem négyzet alakú pixel támogatásával a videós szakemberek a képeket úgy láthatják, ahogyan azok a cél eszközön megjelennek majd, és nagy biztonsággal alkothatnak az előre beállított szabvány videó méretekkel, így például a felvételekhez, és feliratokhoz kipróbált automatikus beállításokkal. A Photoshop CS 16 bites támogatása megtartja a filmek gazdag színskáláját, és a termék szorosan együttműködik az Adobe videószoftvereivel, köztük az Adobe Premiere Pro-val, az Adobe Encore DVD-vel és az Adobe After Effects-el.

Felnőtt korban az ImageReady

A honlaptervezők számára hasznos az ImageReady CS és a Photoshop CS integrációja, amely segítségével egyszerre több objektumot lehet kiválasztani, variálni és csoportosítani, a Smart Guides pedig az objektumok igazítását könnyíti meg. Egy lépésben lehet Macromedia Flash-be (SWF) exportálni a vektorok és a dinamikus szövegek, köztük a beágyazott betűkészletek megtartásával. A webes szakemberek a beágyazott táblázat, XHTML és más kezelőszervekkel tisztább, egyszerűbben szerkesztett HTML lapokat készíthetnek.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe Photoshop CS CE verziójának Mac OS X 10.2.4, Microsoft Windows 2000 ServerPack 3, és Windows XP környezetben futó változata 2003. december első felében lesz elérhető Magyarországon. A CE verzió támogatja a közép-európai karaktereket, valamint a szöveges fájlok importját platformtól függetlenül. Az angol változaton kívül hamarosan várható a termékcsomag egyes programjainak magyar kezelőfelületű változata.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés