Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM DB2 workshop egyetemi oktatók számára

Laptop

IBM DB2 workshop egyetemi oktatók számára

Az IBM Scholars Program biztosítja az IBM által felkínált akadémiai és kutatási lehetőségeket, forrásokat és egyéb előnyöket a felsőoktatási intézmények karai és kutatói részére.

Az IBM jövő május 16-18. között ingyenes kurzust szervez egyetemi oktatók számára az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE). A kurzus célja az egyetemi oktatók felkészítése a DB2 használatára az oktatásban és a tantervkészítésben. A cél nem csak az IBM adatbázis-technológiájának megismertetése, hanem praktikus ismeretek átadása a gyakorlati foglalkozások során. A workshop házigazdája az ELTE, amely az IBM DB2 Egyetemi projektjének választott első szakmai vezető partnere. A rendezvényen 30 egyetemi oktató vesz részt az ELTE-ről és Magyarország más egyetemeiről, főiskoláiról.

Az IBM 2002. novemberéig 12 európai egyetemmel állt kapcsolatban a DB2 Egyetemi Projekt keretében, elsősorban német nyelvterületen. Az elmúlt év novemberében az IBM úgy döntött, hogy bővíti ezt a kört két további egyetemmel a Közép-Kelet-Európai régióban. A pályázatot az egyetemek közreműködésével az IBM helyi szervezetei készítették elő. Az IBM Magyarországi Kft. rendhagyó módon nem egy egyetemet nevezett be, hanem az összes hazai felsőoktatási intézményt, így a magyar felsőoktatás megkapta a csatlakozás lehetőségét.

Magyarországon az intézmények közül 3 évenként az előző időszak teljesítménye alapján választják ki az intézmények közül a szakmai vezetőt, a közvetlen kapcsolattartó szervezetet – amely jelenleg az ELTE. A kiválasztás szempontjai például az adott témában születendő diplomamunkák vagy szakdolgozatok, TDK munkák, megkezdett PhD tevékenységek és az IBM DB2 minősített vizsgák száma.

Az IBM Egyetemi programjáról:
Az IBM Scholars Program azért jött létre, hogy felsőoktatási intézmények karai és kutatói részére biztosítsa az IBM által felkínált akadémiai és kutatási lehetőségeket, forrásokat és egyéb előnyöket. Az IBM Tudományos Program IBM szoftverek, hardverek és technológiák széles skálájára terjed ki. Emellett a program előnyeihez tartozik még a társított oktatási anyagok és tantervek hozzáférhetősége, a kedvezményes könyvvásárlás és rendezvénybelépők, a műszaki támogatás, a közösségi források használata és még sok egyéb kedvezmény.

A Scholars program része a DB2 Egyetemi Program, melynek célja partneri kapcsolatok kiépítése az adatkezelés területén az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) kiválasztott egyetemeivel. A továbbképzéseket a németországi böblingeni IBM laboratórium által koordinált, DB2 tanácsadókból álló csapat tartja. A szakértők testre szabott segítséget nyújtanak az egyetemeknek a DB2 termékek tanrendbe való beillesztéséről, így például közreműködnek a tanárképzés, a szakértői workshopok és a DB2 minősítések megszerzésében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés