Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes 3D-s FPS játékkal népszerűsítik a 64 bites AMD processzort

Laptop

Ingyenes 3D-s FPS játékkal népszerűsítik a 64 bites AMD processzort

Az Advanced Micro Devices egy olyan CD-vel népszerűsíti legújabb, 64 bites utasításokat is kezelő processzorát, melyen egy ingyenes FPS játék is található.

Az Athlon 64 képességeit kiaknázni képes Linux operációs rendszer került fel arra a CD-re, mellyel az AMD propagálni kívánja legújabb fejlesztését. Jelenleg ugyanis nem sok szoftver létezik, amely ki tudja használni a 64 bitben rejlő erőt – az AMD azonban megmutatta, mire képes a ˝vadonban˝ a CPU. Egyelőre azonban mindenképp Linux alatt kell demonstrálni a chip tudását, mivel a kifejezetten 64 bites környezetre felkészített Windows bétája ugyan már megjelent, de a végleges változat majd csak a jövő év elején érkezik.

Ezért döntöttek úgy az AMD-nél, hogy az Nvidia-val és az Amerikai Egyesült Államok hadseregével együttműködve egy olyan CD-t bocsátanak útjára, melyen egy 64 bites Linux, illetve a tavaly (elsősorban ingyenessége miatt) nagy sikert elért America´s Army: Operations nevű játék található. Ez utóbbi szintén 64 bitessé vált.

Sokan még mindig idegenkednek a Linux használatától, annak vélt vagy valós bonyolultsága miatt. Erre gondolt az AMD is, ezért úgy alakították ki a CD tartalmát, hogy arról a PC automatikusa felállhasson, felismerve a számítógép hardverelemeit, majd elindítva a játékot. Ebből következően akkor is használható a korong, ha nincsen operációs rendszer feltelepítve a PC-re – tulajdonképpen egy konzolgéppé ˝degradálva˝ a gyakran többszázezres kiadással létrehozott masinákat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés