Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD-Audio – a legújabb audio forradalom eléri Európát

Laptop

DVD-Audio – a legújabb audio forradalom eléri Európát

Húsz évvel az első digitális formátumú audio reprodukciót lehetővé tevő kompakt lemez (CD) bevezetése után a nagy felbontású audio technológia újabb generációja érkezik Európába, hogy felváltsa a kompakt lemezeket és a CD lejátszókat: a DVD-Audio.

Kihasználva a DVD lemez hatalmas adattároló képességeit, ami egy CD kapacitásának hétszerese, és a veszteségmentes kódolás fejlesztése terén elért új eredményeket, a DVD-Audio a vásárlók, a művészek és a kiadóvállalatok számára olyan Advanced Resolution audio reprodukciót és többcsatornás lehetőségeket kínál, ami messze felülmúlja a kompakt lemezt. A zenerajongók most első alkalommal férhetnek hozzá olyan hanghordozóhoz, amely az eredeti stúdió vagy koncert előadás minden bitjét tartalmazó másolat.

A kapcsolt audio tartalom értékét tovább növelve a DVD-Audio valódi multimédia lejátszási élményt nyújt, többek között a zenei előadással kapcsolatos videoképet és interaktív számítógépes kapcsolódási pontokat. A DVD-Audio lemezek gyakran tartalmaznak videofelvételeket, mint például a színfalak mögött készült képsorokat, slágerlistás videoklipeket, életrajzokat, a művészekkel készült interjúkat és feljegyzéseket. A videofelvételek között könnyedén navigálhatunk a DVD-Video lemezeknél már megszokott képernyőmenük segítségével. A DVD-Audio lemezen található Web-kapcsolódási pontok frissítéseket és interaktív funkciókhoz való hozzáférést biztosítanak.

Jelenleg több mint 500 DVD-Audio kiadvány kapható a piacokon világszerte. Gyakorlatilag minden kiadvány tartalmaz Advanced Resolution többcsatornás valamint sztereo hangsávokat is. A hagyományos szórakoztató elektronikai és számítástechnikai alkalmazásokat is beleértve a világ DVD lejátszóval rendelkező háztartásainak száma eléri a 200 milliót; továbbá a DVD-Audio készülékek eladási üteme meghaladja a 20 évvel ezelőtti CD-re vonatkozó hasonló jellegű mutatókat. Több mint 20 készülékgyártó támogatja a DVD-Audio formátumot a termékkínálat olyan széles skálájával, ami a hordozható és az asztali modellek mellett egydobozos házi mozi rendszereket és háttérhangzású autós DVD-Audio szórakoztató rendszereket is tartalmaz. Egy további Dolby Digital vagy dts hangsáv hozzáadásával a DVD-Audio lemezek minden DVD-Video lejátszóban csodálatos sztereo vagy 5.1-csatornás surround hangzással játszhatók le. Lejátszhatók továbbá a számítógépek és az olyan játékkonzolok DVD-ROM meghajtóiban, mint a PS2 és az X-Box. A PC-k számára elérhető hangkártyák az Advanced Resolution többcsatornás DVD-Audio reprodukciót e fontos termékkategória számára is elhozza.

A zenekiadó iparág elismerte a DVD-Audio-t új zenei formátumként, és több mint 70 kiadóvállalat, köztük a Universal Music Group, a Warner Music Group, az EMI Music, a BMG, az AIX, és a Silverline Records támogatja a formátumot szinte naponta megjelenő új kiadványaival. A hanghordozón kapható zenei tartalom iránti érdeklődés felélénkítése mellett a DVD-Audio bonyolult másolásvédelemmel is rendelkezik, mellyel a manapság egyre élénkebb illegális másolás és terjesztés ellen száll harcba.

A DVD-Audio-t támogató készülékgyártók:
Toshiba, Mitsubishi, Creative Labs, Teac, Thomson, Denon, Yamaha, Marantz, Sharp, Meridian, Lexicon, Linn, JVC, Pioneer, RCA, Enlightened Audio Designs, Kenwood, Rotel, Lafayette, McIntosh, Aspire Digital, Cyberhome, Adcom, Accurate Imaging, Parasound, Onkyo, Samsung, Konka, Arcam, Apex, Alpine, Luxman, Integra Research, Integra, Harman Kardon, Zenith, Panasonic.

A DVD-Audio-t támogató zenekiadó vállalatok:
Warner Music Group, Capitol Records, EMI Music, Atlantic, BMG, Universal Music Group, Rhino, Immergent Records, Myutopia Recordings, Electromatrix Records, Silverline Records, Taced, DTS, Elektra, DTS Entertainment, AIX Records, Teldec, American Gramaphon, Hodie, Warner Music Latina, Meverick, 3Bone Audio, 5.1 Entertainment, Angel Records, LCS Records, Mode Records, Nippon Columbia, Nonesuch, Perigrina Music, Pioneer Music, Rhona Classics, Savoy Jazz, Surround Records, Teichiku, Valley Entertainment, Warner Japan, Arts Music, MAWA Film und Medien, Technics/Syrinx, Appasionata, 2+2+2, Audionet, Bad Dog Records, Bisonhead Records, Chasky Records, Classis Records, Denon Classics, Deutsche Grammophon, DIVOX, East Works Entertainment, EMI Vergine, EMI Classics, Enja Records, Erato, Exton, FARAO Classics, Giant Records, HCL Music, Hi-Res Music, Image Entertainment, Jonatha Brooke, King Records, Koch Entertainment, MDG, Naxos Deutschland, Nishimura Music, Nuclear Blast Records, PeterBuffet.com, Reprise Records, Rykodisc, Starkland, Surroundedby Entertainment, Telarc International, Victor Japan, A440 Musik, Domino Design, Pinorrekk Records, Warner Vision Germany.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés