Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új backup rendszer a mobil adatok biztonságáért

Laptop

Új backup rendszer a mobil adatok biztonságáért

A Sony és a Computer Associates összefogásával egy olyan új, biztonsági másolatokat készítő és kezelő rendszer született meg, mely automatikus működése révén leveszi az ezirányú terheket a felhasználók válláról.

A dél-koreai és az amerikai cég együttműködésének eredményeként a notebook tulajdonosok egy olyan megoldást kaphatnak, melynek révén automatizálttá válik a hordozható számítógépen tárolt fontos adatok és dokumentumok biztonsági mentése. Ezáltal nemcsak egyszerűbbé, de hatékonyabbá is válnak a backup műveletek.

A StorStation Laptop Data Protection rendszer két fő tényezőre bontható: a Sony 720 GB-os StorStation FSV-M5 szerverére és a Computer Associates Mobile Backup szoftverére. Maga a megoldás minden alkalommal, amikor a noteszgép rácsatlakozik a hálózatra, beavatkozás nélkül képes elmenteni a szükséges információkat egy központi szerverre. Képes ugyanis a TCP/IP kapcsolat ellenőrzésére, amikor egy dolgozó becsatlakozik a cég hálózatába egy (Windows-os) noteszgéppel. Ezek után automatikusan lezajlik a backup folyamat, melynek során az adatok a Sony szerverén tárolódnak el. A két cég képviselőnek elmondása szerint ugyanez végrehajtható irodai, asztali PC-kkel is.

Steve Baker, a Sony üzleti tárolóeszközök részlegének ügyvezetője a következőképp nyilatkozott: ˝A mobil [számítógéppel rendelkező] felhasználók vannak a leginkább kitéve annak a veszélynek, hogy gépük megsérül, elvesztik vagy ellopják. Ugyanakkor ez a réteg az egyik leggondatlanabb a gyakori adatmentések tekintetében.˝

Az Egyesült Államokban októberben jelenik majd meg a két cég közös megoldása (de később más országokban is elérhetővé teszik), pontos árat nem közöltek. Azt azonban tudni lehet, hogy körülbelül 10 ezer dollárba fog kerülni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés