Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ICON EMC-alapú megoldásokat alakított ki a Frieslandnél

Laptop

Az ICON EMC-alapú megoldásokat alakított ki a Frieslandnél

Az ICON EMC alapú tárolórendszert és hozzá kapcsolódó távdiagnosztikai megoldást alakított ki a Friesland Hungária Rt.-nél.

Befejeződött a Friesland Hungária Rt. tárolórendszerének és az azt felügyelő távdiagnosztikai szoftvernek a telepítése, integrálása. Az ICON Számítástechnikai Rt. EMC Clariion tárolótömböt és a Clariion Clar Alert diganosztikai rendszert helyezett üzembe.

A Friesland, a Nutricia tejipari ágazatának megvásárlásával világszerte, és hazánkban is az egyik legjelentősebb élelmiszeripari vállalatává vált. Magyarországon a múlt évben 50 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

A tárolóberuházás elsődleges célja a központi vállalatirányítási rendszer és az egyéb üzletkritikus rendszerek, heterogén környezetben is teljes funkcionalitást kínáló háttértárolóra való átállítása volt.

A Friesland informatikai infrastruktúrájában az olyan alapfunkciók, mint a levelezés és az állományok megosztása Microsoft alapokon valósulnak meg, a kulcsfontosságú üzleti folyamatokat pedig a korábban a KFKI-ISYS által szállított MFG/PRO vállalatirányítási rendszer támogatja.

Az EMC Clariion CX600-as tároló tökéletesen illeszkedik az MFG/PRO-t kiszolgáló IBM AIX, illetve Microsoft Windows operációs rendszereket alkalmazó heterogén környezetbe.

“A gyártással, kereskedelemmel foglalkozó vállalatok számára, így a Friesland számára is a legfontosabb követelmény az informatikai rendszerrel szemben a megbízható, folyamatos működés biztosítása. Az ICON Rt. által kiépített megoldás jól illeszkedik igényeinkhez, a már alkalmazott technológiákhoz, az EMC Clariion hardver és szoftver elemei lehetőséget adnak a hatékony üzemeltetésre, és későbbi bővítésekre.” – mondta Kiss Attila a Friesland informatikai vezetője.

Vida András, az ICON Rt. Rendszerintegráció üzletágának vezetője a projekt kapcsán fontosnak tartotta kiemelni: “Az ICON kifejezetten az olyan többgyártós, heterogén környezetekre és ezek felügyeletére specializálódott, mint amilyen a Frieslandnál is található. A lényeg az üzleti folyamatok zavartalan kiszolgálása. Egy informatikai rendszer erre csak gondosan megtervezett és kialakított felügyelet esetén lehet képes. Amennyire fontos az üzleti sikerhez az IT, ugyanannyira fontos a sikeres IT-hez a jó felügyelet.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés