Connect with us

Hirdetés

technokrata

Travelmate 250PE – hibridek hibridje

Laptop

Travelmate 250PE – hibridek hibridje

Az Acer bejelentette legújabb notebook – Tábla PC ötvözetű hordozható számítógépét, mely akár jegyzettömbként is használható.

Csakúgy, mint a Fujitsu hasonló eszköze, az Acer terméke is (egy speciális ceruza alkalmazásával) használható jegyzetek gyors készítésére. A Windows XP Tablet PC operációs rendszert futtató kis gép besorolását az nehezíti meg, hogy ugyan olyan jellemzőkkel (is) bír, amik egy Tábla PC-re vonatkoznak, a gyártó honlapján is csak a notebook szekcióban lehet róla információt találni.

A másik, eddig ritkán látott érdekesség, hogy az Acer hibrid megoldásának kijelzője kapott egy támasztékot. Azt nem tudni, hogy ez vajon a képernyőnek az eszköz többi részéhez való csatlakozásának gyengesége miatt, vagy vevőcsalogatóként került rá a notebookra, mindenesetre nem szabványos tartozék.

Maga a Travelmate 250PE egy Pentium 4 (2,2-2,8 GHz) processzorra épül, ami inkább asztali (hálózati csatlakozással ellátott) felhasználást sejtet. Operatív tárának mérete 256 MB, amit a gyártó oldala szerint egészen 2 GB-ig lehet bővíteni. Kijelzőjének mérete is inkább a noteszgép sorba illesztené be az eszközt, hiszen 14,1 colos (XGA) LCD-vel nem találkozhatunk a ˝hagyományos˝ Tábla PC piacon.

Háttértárának maximális kapacitása 60 GB lehet, amit egy DVD/CD-RW optikai meghajtó egészít ki. Ezen Travelmate-et vezetékmentes (Wi-Fi) kapcsolattal is felszerelték, illetve – manapság már ritkaságszámba menően – egy beépített floppy drive-ot is használhat a tulajdonos. Az Acer új noteszgépe 1500 dolláros induló áron kerül forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés