Connect with us

Hirdetés

technokrata

256 Mb-es GDDR2 SDRAM memória a Samsungtól

Laptop

256 Mb-es GDDR2 SDRAM memória a Samsungtól

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdte első 256 Mb kapacitású GDDR2 (Graphics Double Data Rate2) SDRAM memóriachipjeinek gyártását.

A 256 Mb kapacitású chipek révén a grafikuskártyák gyártásával foglalkozó cégeknek immár nem okoz nehézséget, hogy akár 512 MB, hagyományos fizikai méretekkel rendelkező GDDR2 memóriát integráljanak egy-egy új termékükre. Ezen újgenerációs grafikuskártyák teljesítményével sem lesz probléma, hiszen a dél-koreai gyártó most bejelentett memóriachipjei nem kevesebb mint 1600 MHz-es működési frekvenciával rendelkeznek.

A Samsung Electronics képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs GDDR2 memóriák első példányait a nagyobb grafikuskártya gyártó cégek nemrégiben már meg is kapták, ami konkrétan azt jelenti, hogy akár már az idei év végén, de legkésőbb 2004 elején megjelennek majd a piacon az első 512 MB GDDR2 memóriával szerelt videokártyák. Az első 512 MB memóriával felvértezett grafikuskártyák egyébként nagy valószínűséggel Nvidia NV40, illetve ATI R420 típusjelzésű grafikus processzorra fognak épülni.

A Samsung Electronics-féle, 1600 MHz-es frekvencián üzemelő GDDR2 SDRAM memória 128 bites konfigurációban 25,6 GB/s-os, 256 bites konfigurációban pedig elképesztő, 51,2 GB/s-os sávszélességet biztosít.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés