Connect with us

Hirdetés

technokrata

Németország segítségével juthat hazánk szoftveripara ázsiai piacokhoz

Laptop

Németország segítségével juthat hazánk szoftveripara ázsiai piacokhoz

A magyar cégek testreszabottabb szoftvereket képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a Sigma német-indonéz vállalat delegációjával tárgyalt Budapesten ázsiai informatikai üzleti kapcsolatok lehetőségeiről.

A miniszter a megbeszélést követően elmondta: Lothar Spath, a cég elnök-vezérigazgatója, korábbi baden-württembergi tartományi miniszterelnök abban lehet majd a külhoni piacokra tartó magyar informatikai vállalkozások segítségére, hogy az ázsiai üzleti lehetőségek kiaknázásához német tapasztalatokat, sőt akár technológiai hátteret biztosít.

“Magyarország a német kapcsolatok révén az európai uniós csatlakozását követően nemzetközi támogatásokhoz férhet hozzá, amelyet az indonéz, illetve ázsiai gazdasági kapcsolatok kiépítésére használhat fel.” – közölte.

Kovács Kálmán a legnagyobb lehetőséget a magyar szoftverek külföldi értékesítésében látja. Szerinte a magyar cégek testreszabottabb szoftvereket képesek kínálni az ázsiai felhasználóknak, mint az uniós, vagy akár tengerentúli versenytársaik.

A mostani tárgyalások következményeképp szeptemberben Budapestre látogat Hatta Rajusa indonéz kutatási és technológiai miniszter, akivel már részletekbe menően konzultálnak majd új gazdasági kapcsolatok lehetőségeiről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés