Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mailszerverek csatája

Laptop

Mailszerverek csatája

A Kék Óriás új csomagban (is) kínálja Lotus Domino szerverét, mellyel nem titkolt célja a rivális Microsoft Exchange piaci részesedésének megszorongatása.

A Lotus Domino Collaboration Express és a Lotus Domino Utility Server Express révén az IBM olyan e-mail szervert és a munkában való együttműködést segítő szoftvert ad ki, melynek licencelési feltételei elsősorban a kisebb vállalkozásokat célozza meg ahelyett, hogy a nagyvállalati ügyfelekre koncentrálna. Ken Bisconti, a cég Lotus részlegének üzenetkezeléssel és együttműködési megoldásokkal foglalkozó osztályának elnöke elmondta, hogy a 100 és 1000 fős létszám közötti alkalmazottat foglalkozó, Lotus-szal még nem rendelkező cégeket szeretnék megnyerni az új licencelés révén.

Bisconti elmondta, hogy a fenti erőfeszítéseiket nagyban segíti a szoftverek könnyű, költséghatékony alkalmazhatósága. Különösen a munkahelyi együttműködést segítő (kollaboratív) eszközöket emelte ki, melyekkel a cég alkalmazottjai könnyedén dolgozhatnak az irodától távolról is – dokumentumokat szerkeszthetnek, részt vehetnek online találkozókon és egyéb feladatokat is elláthatnak. Mindezt mind a Domino-ba építve kínálják a leendő ügyfeleknek. ˝Az ár csak egy érv a termék mellet, de szerintem sokkal fontosabb az a lehetőség, hogy egy másik, alternatív platformot nyújtunk azok számára, akik érdeklődnek a kollaboratív megoldások iránt.˝- mondta Bisconti.

Az IBM kijelentése szerint igen széles kompatibilitással rendelkeznek az új Domino csomagok. Mindkettő képes nemcsak az Intel-alapú linuxokon futni, hanem működőképes a Windows-on, az IBM AIX UNIX-án és a Sun Microsystems Solaris-án is. Emellett számos e-mail kliens szoftverrel is képes együttműködésre (többek között a Microsoft Outlookjával). A Collaboration Express 90 dollárba kerül, ha valaki a konkurenciától ˝áll át˝ a Lotus-ra – új vásárlás esetén 120 dollárt kell kifizetni érte. A Utility Server szerverprocesszoronkénti ára 5000 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés