Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Westel is támadja a GVH határozatát

Laptop

A Westel is támadja a GVH határozatát

Egyik bírságolt szolgáltató sem fogadja el a GVH döntését, nem fizet, és bíróságra megy.

A Westel Mobil Távközlési Rt. nem fogadja el a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának hétfői büntető határozatát, mert – Sugár András, a társaság vezérigazgatója szerint – a vállalat nem tanúsított piaczavaró magatartást és nem állapodott meg kartellárban. A döntést bíróságon támadja meg a Westel.

A Westel Mobil Távközlési Rt.-nek 210 millió, a Pannon GSM Távközlési Rt.-nek pedig 150 millió forintot kell – 30 napon belül – befizetnie. A bírság nem halasztó hatályú, így bírósági eljárás indítása esetén is köteles fizetni mindkét szolgáltató. Mivel a társaságok kérhetik a bíróságtól a fizetés felfüggesztését a jogerős ítéletig, ezért a Westel sem tervezi a kifizetést.

A Westel Mobil Rt. már többször is hangoztatta, hogy a szóban forgó versenysértő magatartásokat nem követte el, hiszen „minden tevékenységét jó piaci versenyzőként és ügyfélbarát cégként végzi.” – mondta Sugár András.

Mindenesetre a szöveget tanulmányozni fogják, és ezt követően teszik meg a szükséges lépéseket, és fordulnak bírósághoz. A vállalat korábban már nyert pert hasonló döntések kapcsán.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés