Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP új termékeket és szolgáltatásokat mutatott be a Microsoft TechEd 2003 kiállításon

Laptop

A HP új termékeket és szolgáltatásokat mutatott be a Microsoft TechEd 2003 kiállításon

A HP csúcstechnikát, alacsony költséget és a legkedvezőbb ügyféltapasztalatokat nyújtja az új Itanium-2 alapú rendszereivel, az új, nagy sűrűségű lemeztömbökkel és a Microsoft Windows, Exchange és .NET rendszerhez kínált szolgáltatások teljes palettájával.

HP olyan új termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat jelentett be, amelyek világszerte bővítik a HP-nek az informatikai iparág „magas technikai színvonalú, alacsony költségű és legkedvezőbb ügyféltapasztalatokkal rendelkező” szolgáltatójaként betöltött pozícióját.

A D20-as kiállítóhelyen a HP bemutatta kiszolgáló, adattároló, valamint személyi alkalmazási és szolgáltatási csoportjainak számos csúcstechnológiájú termékét is, köztük az új, 64 bites HP Integrity kiszolgálókat és az új HP Workstation zx6000 munkaállomást.

Az új Itanium-2 alapú rendszerek: áttörés a teljesítmény terén

Az új termékek és szolgáltatások között megtalálhatjuk a HP legújabb Intel Itanium-2 alapú kiszolgálóit és munkaállomásait. A HP azért vezette be a HP Integrity kiszolgálócsaládot, hogy olyan üzleti mozgékonyságot és megbízhatóságot biztosítson vállalati ügyfeleinek, amelyre informatikai rendszerük legkedvezőbb kihasználásához szükségük van. Az 1-2 processzoros belépőszintű rendszerektől a 64-processzoros Integrity Superdome kiszolgálóig terjedő új, 64-bites HP Integrity kiszolgálócsalád tagjai páratlanul költséghatékony és nagy teljesítményű infrastruktúrát kínálnak azoknak az üzleti kihívásoknak a megoldásához, amelyeknek napjaink rugalmasan alkalmazkodó vállalkozásainak meg kell felelniük. A HP Itanium-alapú rendszereit a legnagyobb független szoftverkiadók által forgalmazott, a kereskedelmi és műszaki területekre egyaránt kiterjedő, több mint 700 alkalmazásból álló rendszer támogatja.

Az Integrity kiszolgálók több operációs rendszert futtatnak, például a Windows Server 2003 Enterprise Edition és DataCenter Edition változatát, valamint támogatják az SQL Server 2000 64-bites verzióját is, bővítve ezzel a HP vezető szerepét a nagymértékben optimalizált technológiák szolgáltatása terén, aminek célja a Windows adatközponti felhasználásának elterjesztése.

Az Itanium alapú, 64-bites szegmensben a HP új, Workstation zx6000 munkaállomása kínálja a piacon jelenleg kapható legnagyobb számítási teljesítményt. Legfeljebb két darab 1 gigahertzes Intel Itanium processzorával és maximum 24 gigabájtnyi memóriájával a HP Workstation zx6000 a legjobb lebegőpontos és egész számos műveleti teljesítményt nyújtja.

A HP Workstation zx6000 felvonultatja a 2D-s és 3D-s AGP szabványú grafikus kártyák teljes skáláját, amelyek a munkaállomás magas szintű adattároló és feldolgozó teljesítményével egyesítve a legjobb megoldást kínálják a számítógépes tervezéshez, tudományos kutatásokhoz, élettani tudományokhoz és a digitális tartalmak létrehozásához kapcsolódó feladatokhoz. A kecses és praktikus megjelenésű HP Workstation zx6000 íróasztal mellé telepíthető toronyként és állványos összeállításban is használható, ami ideális választássá teszi állványos kiszerelésű nagy teljesítményű grafikus munkaállomások, illetve vizualizációs eszközcsoport számítógépes csomópontjának kiépítéséhez.

A HP azt is bejelentette, hogy a HP ProLiant kiszolgálókat a legújabb Intel Xeon „Gallatin” MP processzorral fogja bővíteni, tovább erősítve a vállalat ipari szabványú kiszolgálók terén kivívott piacvezető pozícióját. A HP a HP ProLiant DL560, DL580, ML570, DL740 és DL760 kiszolgálókat, valamint a ProLiant BL40p pengekiszolgálót bővíti az Intel Xeon „Gallatin” MP processzorral egészen 2,8 gigahertzes órajelig. Az új kiszolgálók július közepétől lesznek kaphatók. A ProLiant kiszolgálók következő nemzedéke, az új 64-bites HP Integrity kiszolgálókkal együtt az ipari szabványú kiszolgálók legerőteljesebb kínálatát képviselik a piacon.

Ellenőrizhető, rugalmas és bővíthető adattároló architektúrák

A NAS/SAN iránti rugalmasságának kibővítéseként a HP bejelentette a HP StorageWorks EVA 5000 FUSION, egy kifejezetten a nagyvállalati adatközpontok követelményeinek megfelelően kifejlesztett nagyteljesítményű, nagy sűrűségű lemeztömb megjelentetését is. A FUSION áttörést jelent az adattárolás rugalmassága szempontjából, mivel az ügyfél egyedi igényeitől függően nemcsak a SAN architektúrában helyezhető azonnal üzembe, hanem a NAS-t vagy akár egyszerre mindkét rendszert használva is.

A Windows Server 2003 és az Exchange Server 2003 első számú integrátora

A HP Services továbbra is épít vezető pozíciójára, amelyet a Microsoft Windows, Exchange és .NET technológiák egyetlen világméretű első számú integrátoraként szerzett meg. A HP teljes körű szolgáltatásokat nyújt a Windows Server 2003 és az Exchange Server 2003 rendszer igény felmérése, tervezése, kialakítása és megvalósítása terén. Ezeken a területeken több mint 3 500 Microsoft által minősített rendszermérnököt és 850 lelkes Exchange specialista szakértőt foglalkoztat. A HP olyan szolgáltatásokat kínál a Microsoft SharePoint technológiák megtervezéséhez, üzembe helyezéséhez és átültetéséhez, amelyeket a saját belső tudáshálózatának gyakorlatából szűrt le, ahol is a világ különböző pontjain dolgozó több ezer HP tanácsadó napi rendszerességgel használja a SharePoint technológiákat.

Az úttörő partnerkapcsolat folytatása

A HP és a Microsoft közel húsz éve dolgozik együtt, hogy vezető PC és kiszolgáló megoldások közös fejlesztése, tesztelése és készítése révén meghatározzák az ipari szabványokat. Ez idő alatt, a Microsoft vállalathoz fűződő partneri kapcsolatnak köszönhetően, a HP számos programban vett részt, többek között a Microsoft Közös Fejlesztési Programjában (JDP), a Gyors Fejlesztési Programban (RDP) és a Vállalati Előkép Program elnevezésű programban. A HP ugyanakkor Global Launch partner (Globális Bevezető Partner) is, és a Microsoft egyedüli Worldwide Prime Integrator (Világméretű Vezető Integrátor) partnere.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés