Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dr. Csepeli György államtitkár és Thomas Wiley szekcióvezető megnyitotta az eFactory inkubátorházat

Laptop

Dr. Csepeli György államtitkár és Thomas Wiley szekcióvezető megnyitotta az eFactory inkubátorházat

Korábbi hírünkkel ellentétben, nem Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Jürgen Köppen nagykövet, az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának vezetője nyitotta meg a kimagasló infrastrukturális hátteret, továbbá a vállalkozások fejlődését hatékonyan támogató üzleti szolgáltatásokat biztosító technológiaorientált irodaházat.

Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára és Thomas Wiley, az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának PHARE és ISPA szekcióvezetője 2003. július 11-én, pénteken megnyitotta az első, 1,086 millió euró Phare támogatással létrehozott, úgynevezett „eFactory” technológiaorientált irodaházat Budapesten.

A beruházás kimagasló infrastrukturális hátteret, továbbá a vállalkozások fejlődését hatékonyan támogató üzleti szolgáltatásokat biztosít az információtechnológia területén működő kis- és középvállalkozások számára.

Az irodaház inkubációs célból, az információtechnológia magyarországi fejlődését, új piaci szereplők színrelépését elősegítendő jött létre. Az informatikai cégek fejlődéséhez elengedhetetlen, speciális infrastruktúra biztosítása mellett többek között adminisztratív-, értékesítési és marketingtámogatással, pályázatfigyeléssel és pályázati tanácsadással, befektetési partnerek felkutatásával, valamint szakmai továbbképzések, konferenciák szervezésével segíti a vállalkozások munkáját.

A szolgáltatások a kezdő cégek sikerének kulcselemeire koncentrálnak:
• Magas színvonalú informatikai infrastruktúra
• Finanszírozási, kapcsolatépítési lehetőségek biztosítása
• Kisvállalkozások számára is kedvező bérleti díjak (a piaci árakhoz képest 30-50%-kal olcsóbb irodabérleti lehetőség)

A program a magyar gazdasági élet résztvevőivel összefogva vállalkozik az információtechnológiai iparág fejlesztésére. A rendszer azon — a gyakorlati tapasztalatokkal már igazolt — elven alapul, hogy különböző méretű vállalkozások sikeresen kölcsönös előnyt biztosíthatnak, és szolgáltatásokat nyújthatnak egymásnak.

Az inkubátorházba pályázat útján kerülhetnek be a vállalkozások. A program három fő célcsoportja: a saját területén sikeresen működő és elismert ún. „Anchor” cégek, a fejlődésük intenzív növekedési szakaszába lépő közepes méretű cégek, illetve olyan kis cégek, amelyek életképességüket már bizonyították, de jövőjük még számos kockázatot rejt magában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés