Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 hónap börtön szoftverkalózkodásért

Laptop

15 hónap börtön szoftverkalózkodásért

Közel 20 millió forintnak megfelelő összegért értékesített illegális másolatokat az a szoftverkalóz, akire most lecsapott a törvény szigora.

A Londoban élő, pakisztáni származású Bilal Khan bűnösnek találtatott illegális szoftvermásolás és -terjesztés vádjában. A 23 éves fiatalembert összesen öt vádpontban mondta vétkesnek a brit bíróság, valamint 15 ezer fontnyi kártérítést és 15 havi börtönbüntetést róttak ki számára (eredeti értékén összesen 54 ezer angol fontnyi szoftvert adott el Khan). Az eset felgöngyölítése során kiderült, hogy a pakisztáni származású fiatalember aukciós weboldalakon kínálta portékáját, ám gyakran ˝elfelejtett˝ eleget tenni megrendelői kérelmeinek. Khan az eljárás alatt mindvégig azt állította, hogy csak legális szoftvereket bocsátott árverésre.

Büntetésének komolyságát az indokolja, hogy a BSA közreműködésével kézre kerített pakisztáni korábban megszökött az igazságszolgáltatás elől: hazamenekült szülőhazájába. A távol-keleti Pakisztánban egyébként ugyanott folytatta, ahol az Egyesült Királyságban abbahagyta: szoftverek másolásából és eladásából tartotta fent magát. Nem tudni miért, de 8 hónapnyi távollét után Khan visszatért a szigetországba, ahol egy egyszerű közúti ellenőrzés nyomán akadtak rá a bűnüldöző hatóságok.

Letartóztatását követően már több mint négy hónapot töltött börtönben a pakisztáni fiatalember, s az ítélet kihirdetése után még majdnem háromszor ennyi vár a hűvösön ˝pihenő˝ szoftverkalózra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés