Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább növekszik az Albacomp

Laptop

Tovább növekszik az Albacomp

A bevétel növekedését részben az új bevezettett Albacomp Activa Mobil hordozható számítógép eladásától várják.

Húszmilliárd forintot is meghaladó konszolidált árbevételt tervez a fehérvári Albacomp Rt., ami 8 százalékot meghaladó növekedés a tavalyi 18,5 milliárd forinttal szemben. Az Albacomp elmúlt évi nettó nyeresége 850 millió forint volt, ami 15 százalékkal haladta meg az azt megelőzőt.

A bevétel növekedését részben az újonnan bevezetett Albacomp Activa Mobil hordozható számítógép eladásától is várják. Mint ahogy erről már egy korábbi hírünkben beszámoltunk, a társaság a napokban mutatta be a világ legfejlettebb – az Intel Centrino – technológiáján alapuló, vezeték nélküli kommunikációra is képes notebook számítógépét.

Az Albacomp áprilisban dobta piacra hordozatható számítógépe első példányait, most pedig azt a továbbfejlesztett változatot jelentette be, amelybe vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő megoldást is tartalmaz. Az Albacomp az idén mintegy kétezer notebookot tervez értékesíteni, amelynek 10 százalékát már az Intel Centrino mobiltechnológiát tartalmazó notebookok teszik majd ki.

Az Albacomp április óta mintegy 400 hordozható gépet adott el. Iparági becslések szerint az idén körülbelül 50 ezer notebook találhat gazdára a magyar piacon.

A fehérvári gyártó a Centrino technológiájú gépeit főleg a kis- és középvállalatok számára kívánja értékesíteni, amely azt jelzi, hogy ezek ára a nagy nemzetközi márkák alatt lesz. A cég a hordozható gépek piacán az idén 4, jövőre pedig 7 százalékos részesedésre számít.

A 800 főt foglalkoztató Albacomp az elmúlt évben 18 ezer személyi számítógépet adott el, amiből 3 ezer külföldi piacokon talált gazdára. Idén a PC-k gyártását 10 százalékkal akarják bővíteni. A jó kormányzati kapcsolatokat ápoló társaság a számítógéppiac növekedését várja részben a Sulinet Expressz program miatt, részben pedig azért, mert ősztől több kormányzati projekt indulása is várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés