Connect with us

Hirdetés

technokrata

UHU-Linux – dobozos változatban is!

Laptop

UHU-Linux – dobozos változatban is!

Bemutatkozott a magyar operációs rendszer, az UHU-Linux 1.0 Office változat dobozos kiadása, amely csakhamar megvásárolható a könyvvel, terméktámogatással, extra CD-vel ellátott dobozban.

Az UHU-Linux egy 100%-ban magyar operációs rendszer. Magyarul beszél, egy magyar cég terméke, melynek fejlesztése állami támogatással indult el, és rengeteg eredeti magyar fejlesztést tartalmaz. A rendszer a ma már rohamosan terjedő, nyílt forrású, nagy teljesítményű, biztonságos és ingyenes GNU/Linux operációs rendszerre épül, annak egy disztribúciója. A rendszer maga ingyenes, szabadon letölthető, a dobozos verzióval a könyvet és a kiemelt támogatást tudja megszerezni a vásárló, illetve a dobozos termék megvásárlásával támogatja a további fejlesztést.

2 CD-s a magyar operációs rendszer? – teszi fel a Szabad operációs rendszerek világával most találkozó Olvasó. Igen. Ugyanis egy Linux-terjesztéssel sohasem csak magát a nyers operációs rendszert kapja meg a felhasználó, hanem általában elképesztően sok programot is. Ideértve a legalapvetőbbeket – Office, Internet-programcsomag, multimédia-lejátszók (például a magyar fejlesztésű MPlayer) stb. – éppúgy, mint az oktatási alkalmazásokat – matematika, kémia, csillagászat, nyelvtanulás -, ehhez kapcsolódóan angol, német, francia szótárat- Kisvállalati alkalmazásokat, mint például a szintén magyar fejlesztésű számlázó- és raktárkezelő programot, illetve további kiemelt extrákat, így személyes tűzfalat, fejlesztőeszközöket vagy professzionális tervező és multimédia szoftvereket, sokcsatornás hangvágót, áramkörtervezőt vagy a világhírű GIMP képszerkesztőt.

A telepítési idő mintegy 15-20 perc (ez számítógéptől függő) – ebben benne van az alapvető programok telepítése is. Az irodai alkalmazások, kiemelten az FSF Magyarország által honosított, ma már az egész világon elterjedt OpenOffice.org programcsomag természetesen felismeri és kezeli a világ egyéb programjaival készült anyagokat is, és számos további szolgáltatást nyújtanak. Az OpenOffice.org szövegszerkesztője, táblázatkezelője és prezentációkészítője mellett például vektorgrafikus rajzoló programmal is még számos egyéb funkcióval is büszkélkedik.

Az UHU-Linuxban használt helyesírás-ellenőrző korunk egyik legfejlettebb magyar helyesírás-ellenőrzője, a magyar ispell/myspell, melynek fejlesztését az UHU-Linux anyagilag is támogatja. A speciálisan magyar nyelvet támogató szoftverekből az UHU-Linux mindig a legújabb és legfejlettebb verziót építi be, illetve van néhány olyan szoftvereszköz, amely a világ operációs rendszerei közül egyedül az UHU-Linuxban található meg. Az UHU-Linux munkájának egyik óriási elismerése, hogy a jogtárairól és céginformációs CD-iről híres KJK-Kerszöv az UHU-Linuxon keresztül mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tette a Törvénytárat.

Az UHU-Linux mögött álló államilag is támogatott 2 éves fejlesztés, és a már 12 éve fejlesztett GNU/Linux operációs rendszerek világszerte elismert teljesítménye is biztonsága, illetve a hosszú, mindenki számára nyilvános és nagyon kemény tesztelés biztosítja az UHU-Linux színvonalát. Rohamos terjedésére az egyik legszebb példa az a hatvani szakközépiskola, ahol igen gyorsan 270 gépből 250-et állítottak át UHU-Linuxra, és UHU-Linuxon folyt az érettségi.

A bruttó 9.900 Ft-os dobozos ár mellett, amihez a felhasználók a könyvet és a kiemelt támogatást is megkapják, az UHU – az UHU-Linux licencben leírtaknak megfelelően lehetővé teszi minden magyar természetes és jogi személynek termékei korlátozás nélküli ingyenes használatát, a forráskódok korlátlan hozzáférését, valamint tetszőleges számú másolat készítését és terjesztését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés