Connect with us

Hirdetés

technokrata

Centrino mobiltechnológia Magyarországon, elsőként

Laptop

Centrino mobiltechnológia Magyarországon, elsőként

Az Albacomp Activa Mobil Magyarországon elsőként biztosítja a vezeték nélküli kommunikációt az Intel Centrino mobiltechnológiájával.

Az Albacomp 2003. július 1-től – Magyarországon elsőként – megkezdi hazai összeszerelésű, a legfejlettebb technológiájú vezeték nélküli kommunikációra is képes hordozható számítógépeinek gyártását és forgalmazását. Az Albacomp az Intel Centrino mobiltechnológiát választotta: a vezeték nélküli megoldás ugyanis alkalmassá teszi a gépeket arra, hogy az üzleti és más felhasználók az eddigieknél sokkal szabadabban kapcsolódjanak a hálózathoz – például a repülőtereken, szállodákban, konferencia-termekben – ahol már kiépítették a vezeték nélküli csatlakozás lehetőségét (hotspot).

„Az Albacomp idén áprilisban kezdte meg saját összeszerelésű noteszgépeinek értékesítését és az eltelt 3 hónap alatt már több mint 350 darab gépet adott el. 2003-ban a magyarországi 50 ezres notebook piacon mintegy 2000 gép eladásával 4 százalékos piaci részesedést kívánunk elérni. Várakozásaink szerint az Intel Centrino mobiltechnológiát alkalmazó hordozható számítógépek az éves notebook értékesítésünk 10 százalékát teszik majd ki.” – jelentette ki Laufer Tamás az Albacomp vezérigazgatója.

Az Albacomp a vezeték nélküli kommunikációra is képes noteszgépeit főleg a kis- és középvállalati piacon kívánja értékesíteni. A cég 2004-re célul tűzte ki a 7%-os piaci részesedés elérését, megduplázva ezzel az értékesített Albacomp Activa Mobil noteszgépek számát.

Intel Centrino mobiltechnológia

A most piacra kerülő hordozható számítógépek az Intel eddigi legmodernebb mobil PC-technológiáját tartalmazzák: az Intel Centrino mobiltechnológia a mobil Pentium-M processzorból, a hozzá tartozó lapkakészletekből valamint a 802.11 vezeték nélküli hálózati funkciókból áll, amelyeket bevizsgáltak, hitelesítettek és optimalizáltak az együttes működésre. A vezeték nélküli kommunikáción túl az Intel Centrino mobiltechnológia számos egyéb funkciót is kínál, többek között a hosszabb akkumulátoros használati időt, a vékonyabb és könnyebb kivitelt a kiemelkedő mobil teljesítmény érdekében.

Az Intel Centrino mobiltechnológia bevezetésének részeként az Intel a világon számos vezeték nélküli hálózati szolgáltatóval – szállodával, repülőtérrel, áruház- és étteremlánccal – alakított ki együttműködést annak érdekében, hogy felgyorsítsa a vezeték nélküli, nyilvános hotspotok terjedését és a figyelem középpontjába helyezze napjaink ezen technológiai mérföldkövét. Az Albacomp Activa Mobil esetében a hálózathoz történő vezeték nélküli csatlakozást a Cisco Systems Aironet 1100 termékcsaládja támogatja.

Cisco Aironet 1100

A termékcsalád két komponensből áll: a hozzáférési pont – Access Point – a hagyományos Ethernet hálózat és a rádiós hálózat összekapcsolását végzi el, rögzíthető falra, mennyezetre vagy egyszerűen asztalra helyezhető. Az Albacomp Intel Centrino mobiltechnológiával rendelkező laptopjai a hozzáférési ponttal a WiFi 802.11b szabványnak megfelelő beépített hálózati kártyával kommunikálnak, a biztonsági funkciók bekapcsolása mellett is akár 11 Mbps sebességgel. Az asztali számítógépek és a beépített kártyával nem rendelkező laptopok esetében PCMCIA, MiniPCI vagy PCI interfészhez illeszthető Cisco vezeték nélküli hálózati kártyák biztosítják a kapcsolatot a hozzáférési ponttal.

A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően a 802.11g szabvány elfogadását követően új rádiós modullal 54Mbps sebességre is alkalmassá tehető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés