Connect with us

Hirdetés

technokrata

Játékdömping a Sun révén?

Laptop

Játékdömping a Sun révén?

A Sun Microsystems még népszerűbbé kívánja tenni Java technológiáját, így létrehozott a cégen belül egy külön részleget, mely csak Java-s játékok népszerűsítésén fog dolgozni.

A JavaOne konferencia keretein belül jelentette be a cég, hogy létrehozta a Game Technologies Group formációt, melynek egyetlen feladata lesz csak: olyan technológiákat kell kifejlesztenie, melyeket játékokban lehet alkalmazni, különös tekintettel az online kikapcsolódásra. Az új részleget Chris Mellisinos, a Sun játékközösségel kapcsolatot tartó ˝nagykövete˝ fogja vezetni.

John Fowler, a Sun szoftverfejlesztéseinek egyik technológiai vezetője elmondta, hogy a csoport elsődleges célja a multiplatformos Java programnyelv propagálása; azaz annak elhitetése a fejlesztőkkel, hogy ez a legjobb választás játékok létrehozására. Fowler szerint nagy előnyt jelent számukra, hogy a mobiltelefonokon futó játékoknál gyakorlatilag egyeduralkodó formátummá nőtte ki magát a Java. Ezzel egyébként a Venture Development egy elemzője, Chris Lanfear is egyetértett, aki szerint a Sun Java programnyelvének a mobiltelefonokon való alkalmazása az egyik legnagyobb sikere.

PC-s környezetben is számos játék létezik, mely a Java-ra alapul; ám ezek többnyire egyszerű online játékok. Az emberek fejében a Java olyan programnyelvként él, amely egyszerűbb dolgokra nagyon jól használható, ám a bonyolultabb, látványos grafikával bíró megoldásokra már másik nyelvet kell választani; mondta Melissinos. Ennek ellenkezőjéről kell most meggyőzniük a világot – éppen ezért igyekeznek szorosan együttműködni a játékkiadók minél nagyobb részével, biztosítva számukra minden szükséges információt mind szerver, mind szoftver oldalról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés