Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új grafikuskártyák és egy új alaplap az ASUS-tól

Laptop

Új grafikuskártyák és egy új alaplap az ASUS-tól

Az ASUS a napokban bemutatta a legújabb FX 5200-as VGA kártya szériát, valamint első i875P chipsetes alaplapját.

A 9520-as grafikuskártya termékcsalád tagjai a 64, illetve 128MB-os Magic, a 128MB-os TD valamint a 128MB-os Video Suite. Közös jellemzőjük az AGP8X-os interfész támogatása, a 400Mhz-es DDR SDRAM memória, valamint a 400Mhz-es RAMDAC, melynek segítségével a monitoron megjelenített kép minősége kiváló.

A Magic verzión található TV kimenet, a TD ezen felül DVI kimenettel és duál VGA támogatással, a Video Suite pedig duál VGA támogatással és DVI kimenettel, valamint Video bemenettel is szolgál. A Video Suite hűtése is említést érdemel, mivel itt a memóriák külön hűtést kaptak, ezáltal biztosított a jobb hőleadás.

Ezzel párhuzamosan az ASUS is megjelent a piacon legújabbnak számító i875P chipsetes alaplapjával, mely a keresztségben a P4C800 Deluxe nevet kapta. Az alaplap újdonság fő tulajdonságai közé sorolható az AGP 8X támogatás (AGP PRO foglalat), a 400Mhz-es (PC3200-as) memóriák kétcsatornás üzemmódban való használatának képessége, a 800Mhz-es FSB-t használó Pentium 4 processzorok, illetve a Hyper Threading technológia támogatása.

Ennél az alaplapnál találkozhatunk először az AI elnevezéssel, mely az alaplap “intelligenciájára” hívja fel a figyelmet (AI Audio, AI NET, AI Overclocking, AI BIOS). Az AI segítségével egy kezdő felhasználó is könnyen boldogul a termékkel. A speciális tulajdonságok listáját a 3Com Gigabit LAN, az IEEE 1394 csatlakozófelület, valamint a Serial ATA egészíti ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés