Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiválóan teljesít együtt az új Itanium 2 és a Windows Server 2003

Laptop

Kiválóan teljesít együtt az új Itanium 2 és a Windows Server 2003

Az Intel, a HP és a Microsoft Intel Itanium 2 6M processzorra épülő megoldása érte el a legjobb eredményt a TPC-C benchmark-tesztjén.

Az Intel Corporation elnöke és vezérigazgató-helyettese bemutatta a Microsoft új operációs rendszerét és adatbáziskezelőjét futtató Intel-alapú szerverek ágazatvezető képességeit és teljesítményét. Az új kiszolgálók világszerte több tízezer rendszer- és alkatrész-forgalmazó, szoftverfejlesztő és megoldásszállító támogatását élvezik. Otellini azt is bejelentette, hogy a Hewlett-Packard új generációs (Madison kódnevű) Itanium 2 processzorokkal felszerelt, Windows Server 2003 operációs rendszeren 64 bites SQL Server 2000, Enterprise Edition adatbáziskezelőt futtató szervere egyedülálló egyrendszeres tranzakciófeldolgozási teljesítményt ért el a TPC-C benchmark-tesztjén.

“Az elmúlt évtizedben rendkívüli növekedésnek lehettünk tanúi az Intel-alapú szerverek piacán” – jelentette ki Otellini. “A ma szállított szerverek 80 százaléka Intel Xeon processzorokkal működik, és a két éve forgalmazott 64 bites Itanium processzorcsalád szintén egyre népszerűbb. A Windows Server 2003 és a 64 bites SQL Server 2000 megjelenése fontos lépést jelent afelé, hogy az Itanium 2 processzorokra épülő nagyvállalati számítástechnikában is meghonosítsuk a Windows operációs környezetet. A Microsofttal karöltve napjaink legmagasabb teljesítményű és legkedvezőbb ár-teljesítmény arányú rendszereinek bevezetésére készülünk.”

“Az Intellel közösen úgy optimalizáltuk a Windows Server 2003 rendszert, hogy az teljes körűen képes legyen kiaknázni az Itanium és a Xeon processzorcsalád egyedülálló képességeit” – mutatott rá a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer. “A fejlesztés korai fázisától kezdve kiterjedt együttműködést folytattunk az Intellel annak érdekében, hogy a Windows Server 2003, a 64 bites SQL Server 2000 Enterprise Edition és az Intel processzorok kombinációja a lehető leghatékonyabban tudja támogatni a back-end adatbázisok konszolidációját, és képes legyen biztosítani a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások által megkívánt nagyvállalati szintű képességeket.”

A Windows Server 2003 bevezetése alkalmából ma megtartott rendezvény közönsége előtt Otellini azt is elmondta, hogy a HP, a Microsoft és az Intel közös megoldása rekordszintű teljesítményt nyújtott a TPC-C egyrendszeres működést vizsgáló benchmark-tesztjén. Az eredményt egy 64 db új generációs Itanium 2 6M (Madison) processzorral felszerelt, Microsoft Windows Server 2003 Data Center Edition operációs rendszeren 64 bites SQL Server 2000 Enterprise Edition adatbáziskezelőt futtató, nem fürtözött HP-szerver érte el. A 658.277 tranzakció/perc (tpmC) teljesítmény megdöntötte a korábbi rekordot, amelyet egy 128 processzoros RISC-rendszer állított fel. Az ipari szabványos TPC-C benchmark egy nagyvállalati rendelésfeldolgozási tranzakciós modell alapján méri az adatbázisszerverek feldolgozási teljesítményét.

A NEC, a Microsoft és az Intel tegnap arról is beszámoltak, hogy egy 32 db Intel Itanium 2 6M (Madison) processzorral felszerelt, 64 bites Windows Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszeren 64 bites SQL Server 2000 adatbáziskezelőt futtató NEC Express 5800/1320Xc szerverrel 514.034,72 tpmC eredményt sikerült elérniük a TPC-C benchmark-tesztjén. Ez a teljesítmény magasan kiemelkedik a nem fürtözött 32 processzoros szerverek szegmensében, és ár-teljesítmény arány (11,50 USD/tpmC) szempontjából a legjobbnak számít az első tíz nem fürtözött rendszer eredményei között.

Otellini bemutatta a piacon beszerezhető Itanium 2 alapú szerverek idén is tovább bővülő választékát, külön kiemelve a Unisys és a Dell kiszolgálóit. A ma bemutatott Unisys ES7000/560 az ágazatban elsőként használ egyetlen rendszeren belül 32 bites Intel Xeon processzorokat, 64 bites Itanium 2 processzorokat és PCI blade-eszközöket. Az Itanium 2 alapú Dell PowerEdge szerver forgalmazását a tervek szerint még az év vége előtt megkezdik.

“Magas teljesítményének, kedvező árfekvésének és a kapcsolódó széles platform- és szoftverválasztéknak köszönhetően az Itanium 2 processzor használata egyre általánosabbá válik a piacon. Az, hogy a Dell is Itanium 2 alapú rendszerek bevezetésére készül, jól érzékelteti a piac felkészültségét az új, kritikus képességek fogadására” – hangsúlyozta Thomas F. Coleman, a Cornell Theory Center igazgatója. “Nagy izgalommal várjuk a Dell Itanium 2 alapú rendszereinek ez évre időzített bevezetését. Szeretnénk, ha oktatási és üzleti ügyfeleink a lehető leghamarabb élvezhetnék az új kiszolgálók által kínált előnyöket.”

A Microsoft Itanium 2 alapú szerverekhez szánt SQL Server adatbáziskezelőjét is bemutatta az érdeklődőknek. A 64 bites SQL Server 2000 Enterprise Edition és a Windows Server 2003 teljes körűen képesek kiaknázni az Itanium architektúra párhuzamos feldolgozási képességeit és magasabb memóriacímzési kapacitását, így gyorsabban tudják feldolgozni a nagy adatmennyiséggel járó tranzakciókat, több egyidejű felhasználót támogatnak, valamint magasabb skálázhatóságot és áteresztőképességet biztosítanak elődeiknél.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés