Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már letölthető a Safari böngésző megújult változata

Laptop

Már letölthető a Safari böngésző megújult változata

Eddig több mint 2 millió példányban töltötték le a Safari webböngészőt, melynek most kiadták a béta 2 változatát.

A fejlesztés sok új szolgáltatást tartalmaz: így a webes űrlapok önműködő kitöltésének lehetőségét, az egyablakos, párhuzamos (tabbed) böngészést és a popup ablakok blokkolását is. Egyébként a böngésző első nyilvános próbaváltozának 2003. január 7.-i bemutatója óta már több mint 2 millió példányban töltötték le.

˝A 2 millió letöltés mutatja, hogy a Safari egy hatalmas siker már most is.˝ – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. ˝A Safari visszahozta a versenyt a web-böngészők piacára, és most még jobb lett.˝

A fülekre tagolt, egyablakos, párhuzamos böngészés lehetősége az egyik legjobb eszközt kínálja több weblap közötti váltásra. A webes űrlapokat önműködően kitöltő szolgáltatás szorosan együttműködik a Címtár (Address Book) programmal, a korlátozott hozzáférésű weblapokon használt neveket és jelszavakat pedig a Mac OS X biztonságos Kulcskarikáján (Keychain) tárolja. Mivel pedig a személyes adatok védelme a közösen használt számítógépeken nagyon fontos szempont, a Safari lehetőséget biztosít a napló, a gyorsítótár, a sütik, a Google keresések kulcsszavai és a webes űrlapok kitöltéséhez elmentett adatok törlésére, egyetlen gombnyomásra. Ezen kívül a Safari már képes a Netscape és Mozilla könyvjelzők átvételére, jobb támogatást biztosít az AppleScript nyelv számára, és pontosabban illeszkedik egyes nemzetközi szabványokba.

A Safari a KDE nyílt forráskódú Konqueror projektjéből származó KHTML motorra épül. Az Apple folyamatosan együttműködik a nyílt forráskódú projekteken dolgozó közösségekkel, és saját fejlesztéseit folyamatosan megosztja velük. Az Apple júniusi fejlesztői konferenciáján is külön előadások szólnak majd arról, hogy a fejlesztők hogyan használhatják fel a Safari alaptechnológiáit saját projektjeikben.

A Safari béta 2 változat már letölthető az Apple weblapjáról, illetve a korábbi Safari felhasználók számára hozzáférhető a Szoftverfrissítés (Software Update) mechanizmuson keresztül is. Futtatásához Mac OS X 10.2, vagy újabb szükséges, 10.2.3 ajánlott. A Safari végleges változata még 2003-ban megjelenik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés