Connect with us

Hirdetés

technokrata

V9900 – GeForce FX 5800 alapú új videokártya az ASUS-tól

Laptop

V9900 – GeForce FX 5800 alapú új videokártya az ASUS-tól

Az ASUSTeK Computer megkezdte az Nvidia-féle GeForce FX 5800-as grafikus processzor köré épülő, V9900 típusjelzésű vadonatúj videokártya forgalmazását.

Sajnos a V9900 egyelőre csak és kizárólag Japánban kapható, és egyelőre nem lehet tudni, hogy Európában, illetve az Egyesült Államokban pontosan mikor kerül majd forgalomba. Európában egyébként nem csak az ASUSTeK, hanem a konkurens gyártók GeForce FX kártyái is olyan ritkák, mint a fehér hollók, a nagykereskedések legtöbbször csak külön rendelésre hoznak ilyen grafikus megoldásokat.

A Japán piacon most felbukkant ASUS V9900-as grafikuskártyákon ugyanolyan “brutális” méretű és hangerejű, Flow FX típusú hűtési rendszer található, mint a nemrégiben debütált, GeForce FX 5800 Ultra alapú ASUS V9900 Ultra kártyákon. A 500 MHz-es GPU-t, illetve 1000 MHz-es DDR-II SDRAM memóriát felvonultató ASUS V9900 Ultra esetében még csak érthető az erőteljes hűtés, azonban a 400 MHz-es grafikuschippel és 800 MHz-es memóriával szerelt “sima” ASUS V9900 esetében kicsit túlzásnak tűnik.

A szigetországban jelenleg átlagosan 45 ezer jenes, vagyis mintegy 87 ezer forintos áron kapható ASUS V9900-as grafikuskártyán többek közt egy D-Sub, egy DVI-I, valamint egy TV-Out csatlakozó található. Említésre méltó, hogy egyes európai és amerikai internetes kereskedések árlistáján is feltűnt az ASUS újdonsága, azonban a japán árnál jóval kedvezőbb, mintegy 330 dolláros, vagyis 75 ezer forintos áron. Ezen cégek egyébként általában áprilisi szállítást ígérnek ügyfeleiknek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés