Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Presario 2100 – felgyorsított vezetékmentes hálózati kapcsolattal

Laptop

HP Presario 2100 – felgyorsított vezetékmentes hálózati kapcsolattal

A Presario 2100-as nagyfokú testreszabhatósága mellett most társainál gyorsabb vezetékmentes kapcsolattal is büszkélkedhet.

A HP ezen noteszgépe Celeron vagy Pentium 4-M processzorral vásárolható meg (előbbi típusból 1,8 és 2 GHz-es példány, utóbbi modellből 1,8 GHz-től 2,4 GHz-esig bármekkora belekerülhet). Kijelzője – igény szerint – 14,1 vagy 15 colos lehet, XGA vagy (15 colos képátló esetén) SXGA maximális felbontással. Integrált videovezérlője az operatív tárat használja megosztottan – ennek minimális mennyisége egyébként 128 MB (1 GB-ig bővíthető).

Háttértárának kapacitása 20 és 60 GB között változhat (igaz, ez utóbbinál már 200 dollárral kell többet fizetni a noteszgépért). Optikai meghajtója CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW lehet, de akár DVD/CD-RW kombó meghajtó is választható (természetesen egyre magasabb felárért).

A vezetékes hálózati kommunikációért a beépített 56 Kbps-os modem és a 10/100 Mbit átvitelére képes LAN-csatoló felel. Ezen a téren jelentkezik egyébként a legfontosabb újítás: a vezetékmentes hálózati kapcsolatot biztosíthatja a ˝hagyományos˝ 802.11b szabványú technológia, de (némi többletért cserébe) válaszható az úgynevezett 54g is (ez tulajdonképpen a 802.11g-nek felel meg, azonban mivel ez a szabvány még ratifikálásra vár, ezért használja a HP az 54g elnevezést).

8 cellás lítium-ionos akkumulátort szereltek a noteszgépbe, operációs rendszer gyanánt pedig a Microsoft Windows XP Home változata szolgál. További jellemzői: 2 USB port, 1 infravörös port, 1 Type II vagy III PC kártya csatlakoztatási lehetősége, valamint az egy kattintással kikapcsolható Synaptics touchpad. Az alapkonfigurációk árai: 850 és 974 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés