Connect with us

Hirdetés

technokrata

A ´Matávon kívüli világ´ Internet-szolgáltatói készek 25%-kal csökkenteni díjaikat, ha valóban létre

Laptop

A ´Matávon kívüli világ´ Internet-szolgáltatói készek 25%-kal csökkenteni díjaikat, ha valóban létre

Az Elender Üzleti Kommunikáció, az Enternet, az Euroweb Externet, az Interdotnet, az Interware, a Freestart, a GTS-DataNet, a PanTel és a Vivendi közleményükben kijelentették, hogy készek 25%-kal csökkenteni az internetezési végfelhasználói díjait, amennyiben valóban megvalósulnak az ígért feltételek. A telefondíjak tényleges csökkentését várják a szolgáltatók.

A ´Matávon kívüli világ´ Internet-szolgáltatói a szavakon túl is elkötelezettek a hazai információs társadalom kialakulásához szükséges információs technológiák elterjesztése iránt. Közös céljuk, hogy e technológiák megfizethető áron legyenek elérhetők mindenki számára. Ezért üdvözlik az informatikai és hírközlési miniszter, Kovács Kálmán szándékát, amely Erkki Liikanen, az Unió vállalkozásért és információs társadalomért felelős biztosának álláspontjával összhangban a többszereplős piaci versenyt támogatja. A miniszter nyilatkozatban szögezte le, hogy a kormányzat a többszereplős piaci verseny feltételeinek megteremtését tartja sürgetőnek, és nem szándékozik piactorzító támogatási politikával élni. Ebben bízva, az Internet-szolgáltatók is arra építik stratégiájukat, hogy ésszerű határidőn belül az alábbi kulcsfontosságú területeken a nyilatkozatnak megfelelő jogszabályok születnek meg: új nagykereskedelmi modell bevezetése, bérelt vonali összekapcsolási feltételek megteremtése, az árprés lehetőség korlátozása, életképes hurokmegosztási feltételek teljesülése, számhordozhatóság megvalósítása, az EU-árszintnek megfelelő összekapcsolási feltételek létrejötte, reális hálózat-hozzáférési feltételek kialakítása.

Ezt, és így a kormányzati szándék teljesülését várva az Internet-szolgáltatók a szabad versenyt lehetővé tevő piaci környezet kialakításának átmeneti időszakában is hajlandóak a lakossági szolgáltatási díjaikat valóban 25%-kal csökkenteni, amennyiben a monopol telefonszolgáltató is ugyanennyivel ténylegesen csökkenti a jelenlegi kis- és nagykereskedelmi internetes telefonos díjcsomagjai árát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés